Značajno smanjite rizik i štetu od cyber napada

Cloud Firewall

Računalna sigurnost u poslovnom svijetu zauzima sve veći značaj. Količina napada na poslovne subjekte u konstantnom je porastu. Računalni kriminal postao je globalna opasnost koja, ne birajući žrtve ugrožava poslovanje velikih, ali i malih tvrtki i javnih institucija. Ukupna šteta nastala utjecajem malware-a u 2015. godini procjenjuje se na 618 milijardi dolara. Prosječno vrijeme rješavanja malicioznih napada iznosi 50 dana, dok prosječno vrijeme otklanjanja ransomeware-a (napada koji potražuju otkupninu) iznosi više od 20 dana. 2017. godine blokirano je 5,4 milijarde WannaCry ransomware napada, a to je samo jedan u nizu globalnih ransomeware-a.

U računalnom svijetu ne postoje granice i nacije i svi korisnici jednako su ugroženi, bez obzira na lokaciju ili uređaj koji koriste. Računalna sigurnost današnjice ne odnosi se samo na računala, već i na sve vrste uređaja na kojima se izvršava neki program i koji dolaze u vašu mrežu, što uključuje računala, pametne telefone i tablete koji ne moraju uvijek biti spojeni na internet.

 

A1 vam nudi rješenje koja smanjuje potrebu za educiranim osobljem i troškove kapitalnih ulaganja u vlastitu opremu te omogućuje i povećanje efikasnosti zaposlenika (npr. blokiranje dostupnosti društvenih stranica). 

 

 

Ovisno o paketu, usluga omogućuje:

Značajno smanjenje rizika i štete od cyber napada 

Jednostavno korištenje bez potrebe za informatičkim znanjima i vještinama 

Mjesečni najam kao optimalan omjer cijene i kvalitete 

Fokus na svakodnevno poslovanje 

 

Dostupne funkcionalnosti usluge:

Web filtering 

Antivirusna zaštita sučelja 

Kontrola aplikacija 

Inspekcija SSL prometa 

Sandbox inspekcija do 5 datoteka u minuti u oblaku 

Standardizirano dnevno izvještavanje

 

Usluga Cloud Firewall napredno je Fortinetovo rješenje nove generacije firewall zaštite (Next Generation Firewall) koje filtrira internetski promet kroz više OSI slojeva (engl. layer). Posljednjih 8 godina Fortinetovo Firewall rješenje za male i srednje korisnike na vodećoj je poziciji prema Gartneru.[1] 

 

Kako biste postigli najviši nivo sigurnosti vaše infrastrukture i radnih stanica, preporučuje se korištenje Cloud Firewalla u kombinaciji s jednim od antivirusnih programa iz naše ponude. 

 

Cloud Firewall smješten je u modernom A1 podatkovnom centru gdje predstavlja sigurnosnu barijeru između vaše mreže i interneta.

 

[1] https://www.fortinet.com/fr/solutions/gartner-network-firewalls.html