Xiaomi 14

Upoznaj novi Xiaomi 14 moćnih performansi i vrhunske kamere.
 

 

 

novi mobiteli novi mobiteli

A1 BLOG Tražiš novi mobitel? Upoznaj sjajne novitete o kojima bruji cijeli tech svijet

Posljednjih mjeseci lansirani su sjajni pametni telefoni koji nude za svakoga ponešto, bilo da tražiš izvrsnu kvalitetu fotografija, napredne performanse, dizajn ili jednostavno najbolju vrijednost za novac.

U članku smo izdvojili neke od njih.

  Pročitaj članak

Kamera za kultne fotografije

Xiaomi 14 ima sveobuhvatnu konfiguraciju s tri kamere, za odlično fotografsko iskustvo, pokrivajući široki žarišni raspon od 14 mm do 75 mm.

Zabilježi najmanji detalj izbliza ili izdaleka, a vrhunske fotografije snimi i u uvjetima smanjene vidljivosti.

Xiaomi-14_kamera

Leica Summilux leće

Xiaomi 14 je projektiran s optičkim lećama Leica Summilux s nadograđenim otvorom promjera optičke leće ƒ/1,6 na glavnoj kameri, u kombinaciji sa senzorom slike Light Fusion 900 i može se pohvaliti dinamičkim rasponom do 13,5 EV.

Razlučivost Leica 14 mm ultra-široke kamere nadograđena je na 50 MP, a također nudi i Leica 75 mm plutajući telefoto objektiv, s minimalnom udaljenošću fokusa od samo 10 cm.

Xiaomi-14_Leica

Senzor slike Light Fusion 900

Fotografiraj i snimaj kao profesionalac u svim uvjetima! Senzor ima zadivljujućih 13,5 EV visokog dinamičkog raspona i izvornu 14-bitnu dubinu boje, što mu omogućuje snimanje neviđenih detalja u svjetlu i sjeni.

Xiaomi-14_Ligt-Fusion-900

Više detalja nego ikada

Izvanredan 6,36" CrystalRes AMOLED 1,5 K zaslon s promjenjivom brzinom osvježavanja do 120 Hz, donosi glatko i besprijekorno iskustvo pregledavanje, čitanje i igranja.

Gustoća piksela na zaslonu je poboljšana na 460 ppi, pružajući više detalja nego ikada. S izvanrednom vršnom svjetlinom od 3000 nita boje su žive, a vizualni prikazi ostaju jasni čak i pod izravnim sunčevim svjetlom.

Xiaomi-14_zaslon

Moćne performanse

Xiaomi 14 pokreće vodeća mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 3, koja se može pohvaliti impresivnim povećanjem CPU izvedbe od 32 % i smanjenjem potrošnje energije od 34 %, uz izvanredno povećanje GPU izvedbe od 34 % i smanjenjem potrošnje energije od 38 %, u usporedbi s prethodnom generacijom.

Serija Xiaomi 14 opremljena je Qualcomm FastConnect 7800, koji donosi Wi-Fi 7 s impresivnim kapacitetom od 320 MHz.

Xiaomi-14_Snapdragon

Energija koja traje

Xiaomi Surge sustav za upravljanje baterijom jamči produljenu izvedbu tijekom cijelog dana, dok Xiaomi IceLoop sustav hlađenja donosi neusporedivu razinu glatkoće u zahtjevnim scenarijima kao što su video snimanje, računalna fotografija, AI u stvarnom vremenu i intenzivno igranje.

Baterija od 4610 mAh podržava 90 W HyperCharge i 50 W bežični HyperCharge.

Xiaomi-14_baterija