digital skills digital skills

Prijavi se i zabavi uz matematiku

Zabavni grafovi i zanimljiva matematika je online radionica koja će tvojoj djeci promijeniti pogled na čarobni svijet matematičkih grafova. Na njoj će Toni Milun i Tanja Soucie klincima pokazati kako uočiti određene uzorke u grafovima, kako ih mogu pojednostaviti da bi im postali razumljiviji te kako ih istražiti do posljednjeg detalja.

 

Ako tvoje dijete ima između 9 i 14 godina, prijavi ga na besplatnu edukaciju do 26.5. do 11:00 kako bi se zainteresiralo za ovu zanimljivu matematičku vještinu.
 

Zabavni grafovi i zanimljiva matematika

26.5. u 19:00 na Zoom platformi

Matematički grafovi mnogo su više od brojeva i linija i njihov svijet potpuno je zanimljiv i zabavan! Kako ih očitati te kako istražiti i najsitnije detalje u njima? Kako uočiti zakonitosti i probuditi vlastitu znatiželju?

 

Odgovore na ova pitanja djeci će dati Toni Milun i Tanja Soucie na besplatnoj online radionici!

Prijavi se
Toni Milun Tanja Soucie Toni Milun Tanja Soucie

O predavačima

Toni Milun je predavač matematike i statistike na Visokom učilištu Algebra. Pokrenuo je obrazovni portal www.tonimilun.hr, s više od 2000 besplatnih videolekcija iz matematike 2011. godine, za što je dobio nagradu Ponos Hrvatske za poseban doprinos obrazovanju. Autor je online projekta financijske pismenosti S Milunom do milijuna u sklopu kojeg snima obrazovna videa iz područja financija poput kredita, obračuna plaće, investiranja itd. Redovito drži radionice iz područja primijenjene matematike, statistike i financijske pismenosti. 

Tanja Soucie profesorica je matematike u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu. Autorica je i voditeljica projekta popularizacije matematike pod nazivom Večer matematike u sklopu kojeg je vodila brojne radionice za učenike. Dobitnica je nagrade Stipe Vidak Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 2021./2022. godine za istaknuti doprinos nastavi i radu sa studentima i učenicima.

Prijašnja predavanja

Dizajniranje videoigara

28.4. u 19:00 na Zoom platformi

Kako nastaju likovi u videoigrama, tko smišlja njihove priče i zadatke koje igrači moraju riješiti ako žele napredovati na višu razinu? Kako izgleda taj kreativni proces osmišljavanja i kako ga usmjeriti u pravom smjeru?
 
Dominik Cvetovski Dominik Cvetovski

O predavaču

Dominik Cvetkovski poznato je ime u svijetu videoigara u Hrvatskoj. U ovoj industriji je više od 10 godina i čest je gost na događanjima vezanima uz razvijanje videoigara. Vlasnik je game development studija te je Unity predavač u PISMO Inkubatoru u Novskoj, gdje je i vanjski mentor učenicima srednje škola Novska u kategoriji razvoj softwarea. Edukacijama na temu razvijanja videoigara bavi se više od pet godina.
 

Programiranje za videoigre

14.4. u 19:00 na Zoom platformi

Kako izgleda svijet izrade videoigara, koje tehnologije se koriste, što rade programeri, game dizajneri te artisti? Kako izgleda proces izrade videoigre?
Kristijan Bencek Kristijan Bencek

O predavaču

Kristijan Bencek posljednje tri godine bavi se gamingom, programiranjem videoigara i gaming aplikacija te izradom sadržaja usko vezanih uz gaming. Suvlasnik je tvrtke koja se bavi upravo navedenim, a uz to često održava i edukacije o izradi videoigara te je trenutno dio međunarodnog edukacijskog projekta na kojem je također predavač.
 

Napravi pametnog asistenta

12.5. u 19:00 na Zoom platformi

Gdje se sve umjetna inteligencija primjenjuje? Kako je se može upotrijebiti za razvoj različitih tehnologija? Je li bitno na kojem se jeziku komunicira s AI-jem? Mogu li i djeca koristiti AI?
Juraj Malenica Juraj Malenica

O predavaču

Juraj Malenica je software inženjer čija je strast izrada pametnih rješenja s pozitivnim utjecajem na svijet. Iza njega su godine iskustva s dizajniranjem i razvojem inteligentnih digitalnih asistenata i drugih rješenja temeljenih na umjetnoj inteligenciji koja su svoju primjenu pronašla u zdravstvu, bankarstvu, obrazovanju i brojnim drugim područjima.

Trenutačno u Mindsmithsu vodi developerski tim čiji je glavni cilj razvoj tehnologije koja će svima omogućiti lakše korištenje umjetne inteligencije u njihovom poslovanju.

Zabavi se uz grafove i matematiku

26.5. u 19:00 h, Zoom

Prijavi se