Od Oscara do istraživanja fosila: Što sve donosi ožujak na A1 TV-u?

#A1 svijet
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 06.03.2024.
Dodjela Oscara zlatni kipić

Opuštanje pred televizorom ritual je kojem mnogi ne mogu odoljeti. Ako provodiš sate i sate pred malim ekranom prebacujući kanale jer ne možeš naći nešto za sebe, u nastavku ti donosimo samo dio A1 TV ponude koja te čeka u ožujku.

Proslavi Dan žena uz jake ženske likove, pridruži se Davidu Attenboroughu u istraživanju fosila jurskog grabežljivca i ne zaboravi na prijenos dodjele Oscara.

Tematski blok: Ženski tjedan

Tjedan u kojem se obilježava Dan žena provedi uz kanal TV1000 i filmove koje slave ženstvenost u svakom njezinom obliku. Od 4. do 10. ožujka čekaju te naslovi „Erin Brockovich“, Preko svake mjere“ i „Hana“, kao i kriminalistički trileri i povijesne drame. Svjedoči snazi i ustrajnosti glavnih junakinja, slavi njihove trijumfe i inspiriraj se njihovim životima.

Dodjela Oscara i oscarovski filmovi

S nedjelje 10. ožujka na ponedjeljak 11. ožujka na Prvom programu HRT-a prati izravni prijenos 96. dodjele najprestižnije filmske nagrade Oscar. Samoj ceremoniji prethodi glamurozni dolazak uzvanika na crveni tepih, kao i uvodni prilozi.

U kategoriji najboljeg filma predloženo je deset naslova, baš kao i prethodne dvije godine. „Oppenheimer“ i „Uboga stvorenja“ prednjače po broju nominacija, dok će ovogodišnju ceremoniju voditi komičar Jimmy Kimmel.


Komentatori u HRT-ovim studiju su poznata i iskusna lica: filmski kritičar Boško Picula, Alemka Lisinski, filmska kritičarka i komunikacijska stručnjakinja te modni analitičar i filmski znalac Nenad Korkut.

Osim toga, na početnom zaslonu A1 TV-a pronađi katalog s oscarovskim filmovima i uživaj u nagrađenim ostvarenjima iz prethodnih godina.

Attenborough and the Jurassic Sea Monster

Sir David Attenborough i tim stručnjaka pronašli su izvanredan fosil najvećeg poznatog jurskog grabežljivca – divovskog pliosaura. Prvi znakovi pokazuju da bi to mogla biti potpuno nova vrsta pliosaura, golemog grabežljivca koji je prije 150 milijuna godina vladao jurskim morima. Skupina stručnjaka kreće u opasnu ekspediciju kako bi iskopali lubanju i otkrili njezine dugo čuvane tajne. Ako su njihova predviđanja točna, ovo bi mogao biti vrhunac Sir Davidove cjeloživotne opsjednutosti fosilima, strasti koja je potaknula njegovu ljubav prema prirodi.


Dokumentarac „Attenborough and the Jurassic Sea Monster“ pogledaj 31. ožujka u 18 sati na kanalu BBC Earth.

Pretpovijesni divovi četvrtkom

Ako koristiš Osnovni Obiteljski TV paket, na kanalu Viasat Nature svakoga četvrtka u ožujku od 20 sati uputi se u uzbudljivu avanturu putovanja kroz vrijeme. Prati dokumentarne serijale „Attenborough i groblje mamuta“, „Otkrivene izgubljene zvijeri“, „Životinjska odiseja“ i druge te otkrij svijet u kojem još uvijek žive smrtonosni dinosauri, hodajući kitovi i golemi vunasti mamuti.



Još uvijek nemaš A1 TV? Naruči ga uz fiksni internet i gledaj omiljeni TV sadržaj na svim ekranima i u svim sobama.

Foto: Getty Images

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Gledanje Netflixa

Sve teme

Novi naslovi na Netflixu u ožujku: Od akcijske serije Guya Ritchieja do SF drame s Adamom Sandlerom

Netflix redovito lansira nove naslove iz originalne produkcije koji u kratkom roku postanu must watch materijal. Isto vrijedi za ovaj ožujak koji pršti od intrigantnih najava među kojima ćeš sigurno pronaći nešto za sebe.

Ako tražiš najnovije filmove i serije na Netflixu, u nastavku ti donosimo vodič izdanja koja će svjetlo dana ugledati tijekom ovog mjeseca. Zavali se, pripremi kokice i među prvima izbingeaj novi sadržaj ili saznaj kad se počinje emitirati.

Spaceman

Ova SF drama bazirana je na istoimenom romanu autora Jaroslava Kalfařa i prati astronauta Jakuba (Adam Sandler) koji pluta u svemiru. Tijekom njegove samotne istraživačke misije na rubu Sunčevog sustava, Jakub shvaća da njegov brak možda neće opstati do njegova povratka na Zemlju pa zatraži pomoć neobičnog stvorenja koji mu se u jednom trenutku pridružuje.

Redatelj filma Johan Renck htio je prikazati Sandlera na način na koji ga dosad nismo imali prilike vidjeti, čak i u njegovim ozbiljnijim ulogama. Veći dio filma sastoji se od introspektivnih scena pa je glumac sam na ekranu, dok se na posljednjoj etapi međuzvjezdane misije druži s misterioznim stvorenjem.

Damsel

Od 8. ožujka na Netflixu pronađi fantasy dramu „Damsel“ s Millie Bobby Brown u glavnoj ulozi. Film prati poslušnu djevojku Elodie koja se pristaje udati za princa, no otkriva da je kraljevska obitelj zapravo želi žrtvovati kako bi otplatila stari dug. Nakon toga bačena je u špilju sa zmajem, a kako bi preživjela mora se osloniti na svoju snalažljivost i volju.

U moru drugih priča s princezama i zmajevima ova je potpuno drukčija jer se glavna junakinja sama spašava, ne čekajući princa. Elodie nema ničiju podršku, već sama postaje snažna i neovisna odrasla osoba.

3 Body Problem

Od 21. ožujka na Netflixu te čeka još jedna SF poslastica. Ovoga puta radi se o seriji imena „3 Body Problem“, a oduševit će ljubitelje „Interstellara“ i serije „Igra prijestolja“:
Ye Wenjie je astrofizičarka koja je svjedočila brutalnom ubojstvu svoga oca tijekom Kineske kulturne revolucije. Kasnije ju je vojska regrutirala zbog njezine znanstvene pozadine te su je poslali u tajnu bazu u dalekoj regiji. Tamo donosi sudbonosnu odluku koja odjekuje prostorom i vremenom do grupe današnjih znanstvenika, prisiljavajući ih da se suoče s najvećom prijetnjom u povijesti čovječanstva.

The Gentlemen

Redatelj Guy Ritchie vraća se u velikom stilu, sa serijom „The Gentlemen“ koja će oduševiti fanove filmova „Kingsman“ i „Oceanovih 11“. 

Radnja prati mladića Eddieja koji neočekivano nasljeđuje veliko očevo seosko imanje za koje ubrzo saznaje da je dio carstva kanabisa. Suočen s pritiskom britanskog kriminalnog podzemlja, odlučuje osloboditi svoju obitelj od njihova pritiska. Eddie pokušava nadmudriti gangstere, ali ubrzo je uvučen u njihov svijet i razvija opasan apetit za kriminalom.

Seriju „The Gentlemen“ prati od 7. ožujka na Netflixu.

Netflix uz A1

Znaš li da od sada možeš iskusiti još više zabave, akcije i uzbuđenja jer A1 poklanja Netflix Osnovni paket na 6 mjeseci novim i postojećim korisnicima? Požuri jer se ova promocija odnosi na aktivacije do 31. 3. 2024. uz mobilne tarife Savršena+ i Apsolutna te internet pakete Mega NET i Giga NET. Nakon isteka promotivnog razdoblja cijena Netflix Osnovnog paketa iznosi 4,99 € mjesečno. Više detalja saznaj OVDJE.

Foto: Getty Images

A1 Virtualni shop

Tips&Tricks

Isprobaj potpuno drugačije iskustvo kupnje: Kako je A1 virtualni shop donio revoluciju na domaće tržište

Zahvaljujući tehnološkom napretku sve se više briše granica između digitalne i fizičke kupnje. Još brži razvoj e-trgovine dogodio se zbog pandemije koronavirusa, a brendovi su se preko noći suočili s novim zahtjevima potrošača pa su morali prihvatiti inovacije ako su željeli preživjeti. 

Međutim, unatoč pandemiji, trgovci kontinuiramo posežu za novim metodama i trendovima kako bi se približili svojim novim i postojećim kupcima. Mnogi od njih usvajaju napredne tehnologije, kao umjetnu inteligenciju (AI), proširenu stvarnost (AR) i streamanje uživo iz fizičke trgovine. Na ovaj način stvara se sasvim drugačije iskustvo kupnje, što omogućuje povezivanje s kupcima na dosad neviđene načine, stvarajući dublje odnose i potičući na dugoročnu vjernost.

Tehnologija danas donosi prednosti kupnje u fizičkoj trgovini u digitalni svijet. Jedan primjer definitivno su virtualni shopovi zahvaljujući kojima možeš uživo komunicirati s prodajnim predstavnicima u trgovini, postavljati im pitanja te još bolje upoznati proizvod budući da ga možeš vidjeti mimo fotografija na web stranici.


Ovu je inovativnu uslugu na hrvatskom tržištu prvi predstavio A1, još na jesen 2019. godine, a danas tim čini 11 stručnjaka koji su uvijek spremni pronaći najbolje rješenje za korisnika.

A1 virtualni shop je digitalna platforma koja ti omogućuje da uživo putem video poziva razgovaraš s našim djelatnikom iz shopa i na taj način dobiješ sve informacije o A1 ponudi, a ako želiš - obaviš kupnju proizvoda i usluga. Dakle, možeš kupovati iz udobnosti svoga doma, bez čekanja u redu na prodajnom mjestu. Na taj način se ljudsko djelovanje i tehnologija međusobno nadopunjuju, donoseći korisniku najbolje od oba svijeta.

Kako funkcionira A1 virtualni shop?

Ako želiš isprobati ovaj način kupnje, na našoj web stranici pronađi ikonu A1 savjetnika virtualnog shopa i klikni na nju. Zatim ostavi svoj broj mobitela na koji će te savjetnik odmah nazvati putem video poziva, omogućujući ti iskustvo fizičke trgovine, ali s lokacije koja tebi odgovara. Pritom je video komunikacija jednosmjerna jer ćeš ti vidjeti agenta i trgovinu, ali on će tebe samo čuti. Uživo će ti pokazati ponudu iz A1 trgovine i predstaviti usluge, provesti te kroz shop i objasniti sve što te zanima. Dakle, cijeli je proces kupnje brži i jednostavniji jer ne moraš trošiti vrijeme na pretraživanje A1 ponude, već će to za tebe učiniti savjetnik.

A1 virtualni shop objedinjuje video poziv i slanje poruka u stvarnom vremenu, kao i glasovnu komunikaciju i chatbot funkcionalnosti. 

Dojmovi korisnika

„Od samog početka razgovora imamo pozitivne komentare i reakcije korisnika na ovaj način kupnje. Uglavnom hvale efikasnost i jednostavnost te to što nema čekanja. Strah ne postoji jer korisnici kroz opušteni razgovor s agentom otklone svaku eventualnu sumnju o kupnji digitalnim putem“, rekao je Mihael Marković, menadžer A1 virtualnih shopova.


Porast interesa za ovakav način kupnje pripisuje digitalnoj educiranosti korisnika koji sve češće koriste slične platforme i prepoznaju njihove prednosti. Kupci najčešće žele saznati najbolju ponudu za određene proizvode i usluge, usporediti performanse uređaja te zatražiti savjet za svoje potrebe kada je riječ o telekomunikacijskim uslugama.

„Iz godine u godinu možemo se pohvaliti kako rastom kvalitete, tako i ukupnim brojem transakcija u virtualnom shopu. U ukupnom broju core transakcija rasli smo za 2 posto u odnosu na prethodnu godinu, a pozitivan trend prati povećan udio razgovora, ali i ukupno zadovoljstvo korisnika“, zaključio je Marković.

Dakle, ako si želiš olakšati kupnju, izbjeći čekanje u redovima i dobiti najbolju ponudu za svoje telekomunikacijske potrebe, A1 virtualni shop definitivno je rješenje za tebe.

Foto: A1 Hrvatska