Kupi bon u manje od 30 sekundi: U A1 webshopu omogućeno plaćanje bonova uz KEKS Pay

#Tips&Tricks
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 12.04.2024.
Kupnja preko weba

Daleko su dani kada smo za plaćanje koristili samo gotovinu i kartice. Danas postoje mnogi novi načini plaćanja, kako uživo, tako i online, a plaćanje jednim klikom u webshopovima jedno je od njih.

A1 je prošle godine postao prvi telekom u svijetu koji je dodao mogućnost plaćanja Revolut Payem u svojem webshopu te prvi telekom u Hrvatskoj koji je svojim korisnicima omogućio plaćanje KEKS Pay aplikacijom

A odnedavno korisnici mogu kupovati i A1 bonove uz KEKS Pay. Nastavkom suradnje s najpopularnijim hrvatskim fintech servisom iza kojeg stoji Erste banka, A1 Hrvatska je još jednom potvrdila status tržišnog inovatora koji neprekidno ulaže u poboljšanje korisničkog iskustva.

Dok se u nekim webshopovima korisnici susreću s kompliciranim sustavima plaćanja, koji uključuju preusmjeravanje na stranicu kartičnog poslužitelja i autorizaciju transakcije tokenom u aplikaciji banke, u A1 webshopu svoj bon možeš platiti u nekoliko klikova. Dakle, plaćaš bez unošenja podataka s kartice i dodatnih autorizacija, a transakcija se odvija putem KEKS Pay aplikacije.

Direktnom integracijom ove usluge u A1 webshop, omogućena je brza, jednostavna i sigurna kupnja za manje od 30 sekundi. Plaćanje se u cijelosti odvija unutar A1 webshopa, bez nepotrebnih koraka i preusmjeravanja na vanjsku stranicu kao kod plaćanja na većini drugih online trgovina.

„Implementacija novih metoda plaćanja kao što je KEKS Pay na naš webshop nije samo pokazatelj kvalitete našeg webshopa, već i dokaz stručnosti našeg tima koji neprestano radi na unaprjeđenju sustava. Sav razvoj koji radimo ima za krajnji cilj poboljšati korisničko iskustvo. Omogućavanjem raznovrsnih metoda plaćanja kao što je KEKS Pay, želimo olakšati proces kupnje našim korisnicima i omogućiti im da obave narudžbe brzo i jednostavno, bilo kad i bilo gdje. Ovo je samo dio našeg truda da budemo korak ispred konkurencije i da pružimo najbolje moguće iskustvo našim kupcima. Korisnici to prepoznaju i vjerujem da je to jedna od stvari koja nas diferencira na tržištu“, izjavila je Tereza Benčić, product ownerica za portal i webshop iz A1 Hrvatska.

Kako izgleda plaćanje bonova KEKS Payem?

Najprije odaberi bon u željenom iznosu na A1 webshopu. Upiši broj koji želiš nadoplatiti i svoju e-mail adresu. Klikni na "Plati" i odaberi KEKS Pay kao način plaćanja.

Ako kupuješ bon putem mobitela na kojem imaš instaliranu KEKS Pay aplikaciju, iz A1 webshopa ćemo te preusmjeriti u KEKS Pay aplikaciju u kojoj ćeš potvrditi kupnju. Nakon toga dobit ćeš potvrdu o uspješnoj kupnji bona.

Ako kupuješ bon preko računala, odaberi KEKS Pay platnu metodu. Na ekranu će ti se pojaviti QR kod koji je potrebno skenirati Keks Pay aplikacijom na mobitelu. Plaćanje je potpuno besplatno i nisu uključene nikakve dodatne naknade.

Foto: Getty Images

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Odabir idealne mobilne tarife

Sve teme

Bezbrižno surfanje, tipkanje i pozivi: Otkrij sve prednosti prelaska s bonova na pretplatu

Kada je riječ o izboru između tarifa na bonove ili na preplatu, ne postoji točan odabir, već samo onaj koji tebi ima najviše smisla.

Ako tražiš sveobuhvatan paket mobilnih usluga, ipak ćeš ga najvjerojatnije naći u tarifama na preplatu. Glavna razlika između takvih tarifa i tarifa na bonove svodi se na to kad ih plaćaš. S tarifama na bonove svoju uslugu plaćaš unaprijed, dok tarifu na pretplatu plaćaš na kraju određenog ciklusa naplate. Ako razmišljaš o prelasku na pretplatu, saznaj koje su prednosti takvih tarifa.

Glavne prednosti tarifa na preplatu

Tarife na pretplatu sjajan su izbor kada trebaš više dodatnih značajki u svojoj tarifi, poput fleksibilnijeg načina otplate novog mobitela ili boljih uvjeta za roaming. Uključuju pakete usluga i predvidljive cikluse naplate. Uz pretplatničke tarife ne moraš razmišljati imaš li dovoljno novca na računu ili kad trebaš kupiti bon.

Jedna od najvećih prednosti tarifa na pretplatu je ta što obično nude više internet prometa, SMS-ova i minuta za razgovore. Obično možeš uživati u velikim brzinama prijenosa podataka, HD videu, 5G mreži ili boljoj roaming ponudi. Također možeš dobiti popust na novi mobitel, tablet ili pametni sat i otplaćivati ga na rate. Osim toga, obično je moguće dodavanje više brojeva i ostvarivanje raznih pogodnosti, poput uštede na mjesečnom računu, što je dobra opcija za obitelji.

I tarife na bonove i pretplatu imaju svoje prednosti. Svoj odabir temelji na proračunu, osobnim preferencijama i načinu na koji koristiš internet i mobilne usluge.

A1 tarife na preplatu

Odaberi 5G tarifu na preplatu po svojoj mjeri i uštedi na novom mobitelu.

Ako želiš neograničen net, SMS-ove i minute, 100 minuta međunarodnih poziva (prema EU&EEA zoni), 3 GB u roamingu u zemljama regije (BiH, Sjeverna Makedonija, Srbija, Crna Gora, Albanija, Kosovo) i isprobati naše dodatne usluge A1 Osiguranje ekrana i A1 SafeNet 3 mjeseca bez naknade, tarifa Apsolutna idealan je izbor za teme.

Biraj tarifu Savršena+ ako želiš neograničen net, neograničene minute i SMS-ove te isprobati A1 Osiguranje ekrana i A1 SafeNet mjesec dana bez naknade.

U tarifi Bolja čeka te 40 GB internet prometa, kao i neograničene minute i SMS-ove, dok u tarifi Solidna dobivaš 10 GB internet prometa te neograničene minute i SMS-ove.

Kako prijeći na A1 pretplatu ako koristiš bonove?

Želiš bezbrižno surfati, tipkati i zvati i tvoja odluka o prelasku na jednu od A1 tarifa na pretplatu je donesena? Donosimo ti kratki vodič za prijelaz s bonova na pretplatu.

Nema potrebe da odlaziš u najbliže A1 prodajno mjesto jer sve možeš obaviti na A1 webu, iz udobnosti svoga doma. Najprije odaberi svoj novi mobitel i željenu tarifu. Potom klikni na „Imam svoj broj“, a na navedeni broj ubrzo će ti stići kod za prijavu. S njime se ulogiraj na A1 webu i provjeri koji smo popust pripremili za tebe. Popuni sve podatke, a novi mobitel ubrzo stiže na tvoju adresu.

Ne zaboravi da svoj broj možeš povezati u MOZAIK, a sa svakim novim članom rastu vam popusti.

Više o prelasku s bonova na A1 tarife saznaj OVDJE.

Foto: Getty Images

Utjecaj mobitela na okoliš

Sve teme

A1 predstavlja Eco Rating: Saznaj kako tvoj novi mobitel utječe na okoliš

Svijet iz dana u dan postaje sve više digitalan, a procjenjuje se da oko 85 posto svjetske populacije koristi pametne telefone. Iz tog je razloga sve teže ignorirati štetne učinke takvih uređaja na okoliš, posebno na emisije ugljičnog dioksida i ugljični otisak.

Nije tajna da pametni telefoni pridonose globalnom zatopljenju i klimatskim promjenama, od njihove proizvodnje do odlaganja na kraju životnog vijeka. Sirovine potrebne za proizvodnju pametnog telefona, uključujući zlato, kobalt, litij i druge teške metale, zahtijevaju intenzivno rudarenje, dok njihovo vađenje često uzrokuje poveće zagađenje okoliša.

Kako klimatska kriza utječe na naše živote, raste osviještenost o održivosti među svim generacijama, ali različitom brzinom. Generacija Z pritom je prva generacija koja je odrastala s klimatskim promjenama kao ključnim globalnim problemom. Pripadnici ove generacije istinski su zabrinuti za okoliš i očekuju od tvrtki da prioritiziraju održivost u svojim poslovnim praksama. Svojim izborima žele smanjiti utjecaj na prirodu i dovesti do ekološki održivije svakodnevice.

Utjecaj pametnih telefona na okoliš

A1 Hrvatska tvrtka je koja je usmjerena prema ekološki prihvatljivijim rješenjima. Zato neprestano razvijamo i primjenjujemo digitalne inovacije koje smanjuju ugljični otisak u svakoj fazi našeg poslovanja. Jedna od njih je i Eco Rating mobitela koji predstavljamo prvi u Hrvatskoj.

Uz ovaj alat možeš saznati kako određeni mobitel utječe na okoliš i donijeti zeleniju odluku pri kupnji. U A1 webshopu od sada ćeš moći usporediti ekološku održivost različitih modela mobitela i smanjiti utjecaj na klimu.

Eco Rating je ocjena na ljestvici od 1 do 100 kojom se procjenjuje utjecaj određenog mobitela na životnu sredinu, od procesa proizvodnje, transporta, načina upotrebe do odlaganja. Što je ocjena uređaja veća, bolji je njegov učinak na okoliš.

Na ovaj način želimo potaknuti dobavljače da smanje utjecaj svojih proizvoda na okoliš jer je izgradnja održivije budućnosti naša zajednička odgovornost.

„Budući da je A1 tvrtka koja je usmjerena na održivo poslovanje, htjeli smo potaknuti i naše partnere da pokažu korisnicima kako njihovi uređaji utječu na okoliš“, rekao je Tin Horvatić, specijalist upravljanja uređajima u A1 Hrvatska. „Smatramo kako će ove informacije najviše biti od koristi mlađim generacijama koje svojim odabirima mogu utjecati na okoliš u nadolazećim godinama“, dodao je.

Ključni parametri za Eco Rating

Kao što smo već napisali, maksimalna vrijednost koju pojedini mobitel može ostvariti jest 100, i to s obzirom na različite ekološke indikatore, poput učinkovitosti materijala te proizvodnje i korištenja uređaja.

Pri ocjenjivanju postoji pet ključnih parametara, a to su – trajnost, učinkovitost resursa, klimatska učinkovitost, popravljivost i mogućnost recikliranja.

Trajnost uređaja odnosi se na njegovu izdržljivost te trajanje baterije i garancije za uređaj. 

Učinkovitost resursa procjenjuje se prema količini rijetkih sirovina potrebnih za proizvodnju mobitela i kako ona utječe na iscrpljivanje tog resursa. Što je ocjena viša, manji je utjecaj uređaja na dostupnost materijala.

Klimatska učinkovitost procjenjuje se prema ispuštanju stakleničkih plinova tijekom cijelog životnog ciklusa uređaja. Što je ocjena veća, veći je doprinos zaštiti klime.

Popravljivost se procjenjuje prema lakoći s kojom se uređaj može popraviti, kao i drugim aktivnostima s kojima se može produžiti njegov životni vijek, poput mogućnosti ponovne upotrebe i nadogradnje. Što je ocjena veća, to su navedeni aspekti više podržani. 

Mogućnost recikliranja uključuje ponovnu iskoristivost i rastavljanje komponenti uređaja, dostupnost informacija kojima se to omogućuje, kao i mogućnost reciklaže materijala od kojih je sastavljen.

Zanima te utjecaj mobitela koji želiš kupiti na okoliš? Provjeri najbolju ponudu uređaja na pretplatu i uz Eco Rating donesi ispravnu odluku za naš planet.

Foto: Getty Images/Eco Rating