Aktiviraj Netflix u A1 u samo nekoliko koraka: Donosimo detaljan vodič za nove i postojeće korisnike

#Dodatne usluge #A1 svijet
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 19.01.2024.
Netflix u A1

Kada pomisliš na streaming serija i filmova, Netflix je vjerojatno prva platforma koja ti pada na pamet. Unatoč oštroj konkurenciji uvijek se ističe bogatom ponudom sadržaja koji se stalno osvježava i lakom dostupnošću na različitim uređajima.

Prve originalne serije iz Netflixove produkcije premijerno su prikazane 2012. i 2013., uključujući „House of Cards“ (Kuća od karata“) i „Orange Is the New Black“ („Narančasta je nova crna“). Danas katalog originalnih serija i filmova broji više od 1500 naslova, među kojima su planetarno popularne serije „Stranger Things“, „Bridgerton“ i „The Crown“ („Kruna“), kao i filmovi nominirani za Oscara – „All Quiet on the Western Fron“ („Na Zapadu ništa novo“) i „The Power of the Dog“ („Šape pasje“).



Jedan od glavnih razloga zašto milijuni ljudi diljem svijeta vole Netflix jest taj što mogu gledati više sezona određene serije u cijelosti. Navedene su jedna za drugom pa ih ne moraš ručno tražiti, a izbor varira od filmskih klasika poput „Pretty Woman“ („Zgodna žena“) i „Groundhog Day“ („Beskrajni dan“) do novih izdanja, naslova za obitelj i djecu te uzbudljivih realityja.

Osim toga, svaki put kad pogledaš nešto s Netflixa, aplikacija registrira žanr ili vrstu sadržaja i na temelju toga ti predlaže druge serije ili filmove. Za dodatnu personalizaciju, možeš ocijeniti sve što pogledaš, i to s ocjenama – palac dolje i palac gore, a kad ti se nešto baš jako svidi, tu je i dvostruki palac gore. Ako ti preporuke ne odgovaraju, možeš ih ukloniti sa svoje početne stranice. Kada ne znaš što gledati, posluži se opcijom „Play Something“ koja nasumično reproducira sadržaj iz bogate Netflixove videoteke.

Aktiviraj Netflix u A1

Znaš li da od sada možeš aktivirati Netflix uz A1? Ova nova usluga dostupna je svim A1 korisnicima, a pripremili smo super ponudu za nove i postojeće korisnike koji aktiviraju mobilne tarife Savršena+ i Apsolutna te internet pakete Mega NET i Giga NET. Naime, A1 u tom slučaju poklanja Netflix Osnovni paket na 3 mjeseca, a nakon isteka promotivnog razdoblja cijena spomenutog paketa iznosi 4,99 € mjesečno.

Vrhunske serije i filmove gledaj gdje god i kad god poželiš, a možeš uživati u brojnim naslovima s hrvatskim titlovima. Osim toga, Netflix u A1 plaćaj brzo i jednostavno, putem svog mjesečnog A1 računa. 



Prije svega, na glavnom sučelju Moj A1 aplikacije pronađi Netflix u A1. Potom odaberi želiš li Netflix uz fiksnu ili mobilnu uslugu te odaberi jedan od tri paketa po svojoj mjeri. Nakon toga odaberi kontakt za registraciju, a nakon završene registracije možeš početi uživati u nagrađivanim serijama i filmovima.

Ako već koristiš Netflix, ne moraš otkazivati postojeći račun, već ga jednostavno prenesi u A1. Nakon ugovaranja dobit ćeš aktivacijski link na koji ćeš se prijaviti s postojećim korisničkim podacima za Netflix. Na taj način zadržavaš svoju povijest gledanja i preporuke, a Netflix u A1 plaćaš putem mjesečnog A1 računa.

Foto: Unsplash

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Siječanj na A1 TV-u

Sve teme

Vikend horora, akcijski trileri i zapanjujući dokumentarci: Siječanj na A1 TV-u donosi za svakoga ponešto

U siječnju više nema blagdanskog blještavila, veselja i slavlja, a polako se suočavaš sa stvarnošću. Ne pomaže ni činjenica da je zima praktički tek počela, a dani su i dalje prekratki.

Zato je u pauzi od pridržavanja novogodišnjih odluka najbolje kratiti vrijeme uz kvalitetan TV sadržaj. Ako tražiš nešto što će te umiriti, educirati ili aktivirati moždane vijuge, imamo A1 TV preporuke za tebe. U nastavku smo izdvojili samo dio TV ponude koja te čeka u siječnju.

Dodjela nagrade Emmy

Nakon što je dodjela televizijske nagrade Emmy odgođena za gotovo četiri mjeseca, konačno će se održati u noći s 15. na 16. siječnja, a korisnici Filmskog paketa mogu je uživo pratiti na kanalu AMC. Od 1 do 2 sata ujutro gledaj crveni tepih ceremonije, a nakon toga slijedi sama dodjela. Osim toga, 16. siječnja od 22 sata možeš pogledati montiranu verziju dodjele.

Inače, televizijski ekvivalent dodjele Oscara trebao se održati 18. rujna 2023., a odgođen je zbog štrajka Sindikata glumaca (SAG-AFTRA) i Udruženja američkih scenarista (WGA). Ovo je prvi put nakon 2001. godine, točnije terorističkih napada 11. rujna, da je ceremonija odgođena, a održavala se čak za vrijeme pandemije koronavirusa.

Ovogodišnjom dodjelom dominira HBO-va serija „Succession“ s čak 27 nominacija, a slijede je „The Last of Us“ s 24 nominacije i „The White Lotus“ s 23. Uz svoj Osnovni TV paket, u Moj A1 aplikaciji aktiviraj HBO Premium Dodatni paket i prati navedene nagrađivane serije.

National Geographic

U Videoteci odnedavno možeš pronaći National Geographic sadržaj koji je podijeljen u šest kategorija: Povijest, Znanost i tehnologija, Životinjsko carstvo, Naš planet, Istražite i Pogled iznutra. 

Posudi naslov koji ti se najviše sviđa, a teme su zaista šarolike – od kućnih ljubimaca i prirodnih katastrofa do mafije i narko ratova. Sve što trebaš učiniti jest stisnuti gumb „VOD“ na svom daljinskom upravljaču, pronaći edukativnu emisiju koju želiš gledati i neka zabava započne.

Sezona Agathe Christie

Voliš krimiće? Imamo super vijesti za tebe. Svake subote od 6. siječnja u 21 sat na kanalu Epic Drama čekaju te uzbudljive kriminalističke serije i filmovi koje možeš pogledati u sklopu tematskog bloka „Sezona Agathe Christie“.

Prati spektakularne epizode Christieinih krimića s neustrašivom gospođicom Marple i tajanstvenim bivšim detektivom Hjersonom, kao i tri dugometražne drame s glumicama Lyndsey Marshal i Helen Baxendale, koje tumače samu spisateljicu.

Akcijski trileri 

Na kanalu TV1000 tijekom siječnja čeka te eksplozija adrenalina uz pregršt akcijskih trilera. Svakog ponedjeljka do petka u siječnju u 21 sat čekaju te napeti kino hitovi poput „Pad crnog jastreba“, „Specijalni izvještaj“ i „Slagalica strave“, a moći ćeš uživati u djelima moćnih filmaša kao što su Steven Spielberg, Ridley Scott, Paul Greengrass i J. J. Abrams.

Horor vikendi 

Ljubitelji horora također će pronaći nešto za sebe na kanalu TV1000 tijekom siječnja. Svake subote i nedjelje u 21 sat čekaju te filmovi koji lede krv u žilama. „10 Cloverfield Lane“ i njegov prethodnik „Cloverfield“ navest će te da propitaš svoje povjerenje u druge i osjećaj za stvarnost, a imaš priliku pogledati originalnu „Vrisak“ trilogiju. Već ovoga vikenda udobno se smjesti na kauču, ispeci kokice i uživaj u jezivim uzbuđenjima na TV1000.

Zemlja iz svemira

Ako koristiš Obiteljski Osnovni TV paket, na kanalu Viasat Nature čeka te četverodijelna dokumentarna serija „Zemlja iz svemira“. Premijerno će biti prikazana 9. siječnja u 20 sati, a predstavlja najnovija otkrića te zapanjujuće snimke Zemlje koje su nastale uz pomoć koordiniranih snimki sa satelita kojima upravlja 20 svjetskih svemirskih agencija i nekoliko privatnih tvrtki. Otkrij najsitnije pojedinosti i posve novu stranu našeg planeta koji se tako brzo mijenja, od Japana do Bocvane.



Foto: TV1000

Smart TV

Tips&Tricks

Nikad jednostavnije do omiljenog TV sadržaja: Saznaj kako pokrenuti A1 TV na svom uređaju

Danas je lakše nego ikad prije gledati svoj omiljeni TV sadržaj gdje god se nalaziš, kad god poželiš i s bilo kojeg uređaja. Dok je gledanje televizije nekoć bilo sinonim za izležavanje na kauču ispred TV-a, sada serije i filmove pratiš gdje i kad god ti odgovara – u redu u trgovini, u kadi, u javnom prijevozu, dok jedeš ili kuhaš.

Ako želiš još jednostavnije gledati svoj omiljeni TV sadržaj, i to bez dodatnih uređaja, instalacija i suvišnih daljinskih upravljača, A1 TV idealan je izbor za tebe. Preuzmi A1 Xplore TV aplikaciju i gledaj A1 TV putem smart TV-a, Android TV boxa ili samo pokreni omiljenu seriju na svom mobitelu, tabletu ili računalu.

U nastavku otkrij kako u nekoliko koraka pokrenuti A1 Xplore TV aplikaciju na smart TV-u (Android TV) i Android TV boxu (A1 Smart box).

A1 Smart box

A1 Smart box je Android TV box i idealno je rješenje kada nemaš smart TV na kojem je moguće instalirati A1 Xplore TV aplikaciju. Osim toga, na A1 Smart box možeš instalirati i druge aplikacije koje će tvoj TV pretvoriti u smart TV, sve što trebaš učiniti jest osigurati stabilnu internet vezu.

Maksimalno iskoristi funkcionalnosti A1 Smart boxa i ulogiraj se na uređaj sa svojim Google mail računom i pristupi Google Play trgovini u kojoj se nalazi mnoštvo aplikacija, uključujući A1 Xplore TV.

Najprije uključi A1 Smart Box u struju i poveži ga s TV-om pomoću HDMI kabela i internetom preko LAN kabela. Nakon toga pokreni uslugu na TV-u, a imaj na umu da kod prvog pokretanja treba upariti daljinski upravljač s uređajem i spojiti se na svoj Google račun.

U videu pogledaj detaljne upute za pokretanje A1 Xplore TV aplikacije na A1 Smart boxu.

A1 Smart box po potrebi možeš seliti iz sobe u sobu, na vikendicu ili gdje god želiš i tako bezbrižno pratiti svoj omiljeni TV sadržaj. A1 Xplore TV aplkacija nudi mnoštvo sadržaja, ali i mogućnost gledanja sadržaja iz prošlosti do 7 dana unatrag. Ne propusti omiljeni TV sadržaj, snimi ga i pogledaj kasnije. Isto tako, ako ti zatreba kratki odmor od gledanja, stisni pauzu i nastavi kasnije.

Android TV

Android TV zapravo je vrsta smart TV-a. Njime se možeš spojiti na internet i instalirati razne aplikacije iz Google Play trgovine, baš kao što radiš sa svojim pametnim telefonom s Android operativnim sustavom. 

Nakon što se spojiš na internet, u Google Play trgovini pronađi A1 Xplore TV aplikaciju, a detaljne upute pogledaj u video tutorijalu.

Foto: Getty Images