Stigao je PlayStation Remote Player daljinski kontroler: Saznaj čime je osvojio gejmere diljem svijeta

#TRENDING
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 19.01.2024.
PlayStation Portal Remote Player

Gejming svijet već mjesecima bruji o novom Sonyjevom gadgetu, a to je PlayStation Portal Remote Player. Radi se o daljinskom kontroleru s kojim možeš igrati kompatibilne igre instalirane na tvoju PS5 konzolu, a među prvima u Hrvatskoj možeš ga nabaviti u A1 webshopu.

PS Remote Player nije konzola, već ručni uređaj (dodatni ekran) za igranje igara s PS5 konzole na daljinu, preko Remote Playa i Wi-Fi veze. Funkcionira kao produžetak konzole koji omogućuje više fleksibilnosti pri gejmanju. Dakle, možeš igrati omiljenu videoigru dok netko od tvojih ukućana gleda TV na koji je inače povezana PS5 konzola.



U nastavku ti predstavljamo pet funkcionalnosti PS Portal daljinskog kontrolera koje su osvojile gejmere diljem svijeta.

1.    PS5 u tvojim rukama

PlayStation Portal daje ti pristup igrama s tvoje PS5 konzole na daljinu, i to preko kućnog Wi-Fi-ja. Na taj način možeš odmah zaigrati svoju omiljenu igru, bez potrebe za pokretanjem TV-a. Samo uključi kontroler, pritisnu tipku za povezivanje sa svojom PS5 konzolom i započni s igrom.
Prema prvim recenzijama, uređaj je lagan i ugodan za korištenje. Kontrole su identične onima na DualSense kontoleru, a uređaj se može koristiti i kao dodatni kontroler za PS5 konzolu.

2.    Igraš igre iz svoje kolekcije

Na PlayStation Portalu možeš igrati kompatibilne igre koje su instalirane na tvoju PS5 konzolu, uključujući omiljene igre za PS5 i PS4. 

3.    Fluidno iskustvo igranja

Zahvaljujući jarko osvijetljenom 8-inčnom full HD ekranu nećeš propustiti nijedan detalj u igri. Bojiš se zastoja pri igranju? PlayStation Portal Remote Player omogućuje ti glatko igranje pri brzini od 60 sličica u sekundi s visokom jasnoćom slike na zaslonu rezolucije 1080p.

4.    Fleksibilnost

Ovaj ručni uređaj daje ti više fleksibilnosti za igranje jer možeš gejmati u bilo kojoj prostoriji, bez potrebe za TV-om. Sve što trebaš jest osigurati stabilnu internet vezu. Potreban ti je samo stabilan Wi-Fi i brzi internet, posebno ako živiš s više ukućana. 

Dakle, ako želiš gejmati dok je tvoj TV "zauzet", privatnost dok igraš u drugoj prostoriji ili odigrati omiljenu videoigru u krevetu pred spavanje, PS Remote Player idealno je rješenje za tebe.

5.    Trajanje baterije

Dobre vijesti su što svoj PlayStation portal možeš puniti uz obični USB-C kabel. Razni testovi pokazali su da baterija PlayStation Portala traje od četiri do deset sati, ovisno o intenzitetu igre, svjetlini ekrana i drugim postavkama. 


Osjeti snagu PS5 u svojim rukama i među prvima isprobaj novi PlayStation Portal Remote Player koji je dostupan i u A1 ponudi. Uz aktivaciju ili produljenje fiksne ili mobilne usluge, ovaj daljinski kontroler može biti tvoj po super cijeni. 

Foto: PlayStation

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Siječanj na A1 TV-u

Sve teme

Vikend horora, akcijski trileri i zapanjujući dokumentarci: Siječanj na A1 TV-u donosi za svakoga ponešto

U siječnju više nema blagdanskog blještavila, veselja i slavlja, a polako se suočavaš sa stvarnošću. Ne pomaže ni činjenica da je zima praktički tek počela, a dani su i dalje prekratki.

Zato je u pauzi od pridržavanja novogodišnjih odluka najbolje kratiti vrijeme uz kvalitetan TV sadržaj. Ako tražiš nešto što će te umiriti, educirati ili aktivirati moždane vijuge, imamo A1 TV preporuke za tebe. U nastavku smo izdvojili samo dio TV ponude koja te čeka u siječnju.

Dodjela nagrade Emmy

Nakon što je dodjela televizijske nagrade Emmy odgođena za gotovo četiri mjeseca, konačno će se održati u noći s 15. na 16. siječnja, a korisnici Filmskog paketa mogu je uživo pratiti na kanalu AMC. Od 1 do 2 sata ujutro gledaj crveni tepih ceremonije, a nakon toga slijedi sama dodjela. Osim toga, 16. siječnja od 22 sata možeš pogledati montiranu verziju dodjele.

Inače, televizijski ekvivalent dodjele Oscara trebao se održati 18. rujna 2023., a odgođen je zbog štrajka Sindikata glumaca (SAG-AFTRA) i Udruženja američkih scenarista (WGA). Ovo je prvi put nakon 2001. godine, točnije terorističkih napada 11. rujna, da je ceremonija odgođena, a održavala se čak za vrijeme pandemije koronavirusa.

Ovogodišnjom dodjelom dominira HBO-va serija „Succession“ s čak 27 nominacija, a slijede je „The Last of Us“ s 24 nominacije i „The White Lotus“ s 23. Uz svoj Osnovni TV paket, u Moj A1 aplikaciji aktiviraj HBO Premium Dodatni paket i prati navedene nagrađivane serije.

National Geographic

U Videoteci odnedavno možeš pronaći National Geographic sadržaj koji je podijeljen u šest kategorija: Povijest, Znanost i tehnologija, Životinjsko carstvo, Naš planet, Istražite i Pogled iznutra. 

Posudi naslov koji ti se najviše sviđa, a teme su zaista šarolike – od kućnih ljubimaca i prirodnih katastrofa do mafije i narko ratova. Sve što trebaš učiniti jest stisnuti gumb „VOD“ na svom daljinskom upravljaču, pronaći edukativnu emisiju koju želiš gledati i neka zabava započne.

Sezona Agathe Christie

Voliš krimiće? Imamo super vijesti za tebe. Svake subote od 6. siječnja u 21 sat na kanalu Epic Drama čekaju te uzbudljive kriminalističke serije i filmovi koje možeš pogledati u sklopu tematskog bloka „Sezona Agathe Christie“.

Prati spektakularne epizode Christieinih krimića s neustrašivom gospođicom Marple i tajanstvenim bivšim detektivom Hjersonom, kao i tri dugometražne drame s glumicama Lyndsey Marshal i Helen Baxendale, koje tumače samu spisateljicu.

Akcijski trileri 

Na kanalu TV1000 tijekom siječnja čeka te eksplozija adrenalina uz pregršt akcijskih trilera. Svakog ponedjeljka do petka u siječnju u 21 sat čekaju te napeti kino hitovi poput „Pad crnog jastreba“, „Specijalni izvještaj“ i „Slagalica strave“, a moći ćeš uživati u djelima moćnih filmaša kao što su Steven Spielberg, Ridley Scott, Paul Greengrass i J. J. Abrams.

Horor vikendi 

Ljubitelji horora također će pronaći nešto za sebe na kanalu TV1000 tijekom siječnja. Svake subote i nedjelje u 21 sat čekaju te filmovi koji lede krv u žilama. „10 Cloverfield Lane“ i njegov prethodnik „Cloverfield“ navest će te da propitaš svoje povjerenje u druge i osjećaj za stvarnost, a imaš priliku pogledati originalnu „Vrisak“ trilogiju. Već ovoga vikenda udobno se smjesti na kauču, ispeci kokice i uživaj u jezivim uzbuđenjima na TV1000.

Zemlja iz svemira

Ako koristiš Obiteljski Osnovni TV paket, na kanalu Viasat Nature čeka te četverodijelna dokumentarna serija „Zemlja iz svemira“. Premijerno će biti prikazana 9. siječnja u 20 sati, a predstavlja najnovija otkrića te zapanjujuće snimke Zemlje koje su nastale uz pomoć koordiniranih snimki sa satelita kojima upravlja 20 svjetskih svemirskih agencija i nekoliko privatnih tvrtki. Otkrij najsitnije pojedinosti i posve novu stranu našeg planeta koji se tako brzo mijenja, od Japana do Bocvane.



Foto: TV1000

Igranje videoigara

A1 svijet

Najbolji prikaz raznolikosti gejming industrije: Ovo su videoigre koje su obilježile godinu na izmaku

Ostalo je još nekoliko tjedana do kraja 2023. koja je izrodila pregršt uzbudljivih videoigara, od nekonvencionalnih indie izdanja do nastavaka hit franšiza.

Gotovo je svaki mjesec ove godine gejmerima podario nevjerojatne igre, a nije nedostajalo hrabrih novih iskoraka i ideja. Uz standardno kvalitetne blockbustere koji su dominirali medijskim prostorom, pronaći ćeš i nevjerojatnu kolekciju manje poznatih naslova koji savršeno prikazuju raznolikost gejming industrije i dokazuju da u šumi videoigara postoji ponešto za svakoga. U nastavku ti donosimo pregled najboljih videoigara 2023. godine.

Diablo IV

Teško je vjerovati da je prošlo više od desetljeća otkako je Diablo III ugledao svjetlo dana. Novi nastavak ove kultne videoigre, iza kojeg stoji razvojni studio Blizzard, dao je obožavateljima upravo ono što su tražili – povratak mračnijim korijenima, bez ikakvog uljepšavanja. Tako ćeš puzati blatnjavom tamnicom i svladati hordu demona jednim udarcem, sve u potrazi za plijenom. Radnja Diabla IV odvija se 50 godina nakon trećeg nastavka, a igrač je slučajno uvučen u intrigu i pokušava zaustaviti Lilith, demonsku majku čovječanstva, u njezinim planovima.

Cyberpunk Phantom Liberty

Kad je prije tri godine razvojni studio CD Projekt Red lansirao Cyberpunk 2077 s hrpom grešaka u kodu, bilo je teško vjerovati da će ovaj SF ep tako skoro biti usavršen. Međutim, nizom većih i manjih intervencija Phantom Liberty ispunio je to obećanje. Radi se o špijunskom trileru koji je smješten na sumorne ulice Night Cityja, sa sjajnom pričom koja uključuje izdaje, visoku politiku i zanimljive likove. Čut ćeš i glasove poznatih lica, kao što su Idris Elba i Christine Minji Chang, dok će ti novo stablo vještina i perkova podariti sve potrebne vještine za određene stilove igranja – od hakiranja i tučnjave prsa o prsa do futurističkog okršaja revolverima.

Mortal Kombat I

Tijekom posljednjeg desetljeća studio NetherRealm uspio je vratiti Mortal Kombat borbama ninja, demona i zlotvora u 2D-u. Reboot franšize Mortal Kombat l ni po čemu ne odskače od toga. Dok samostalni igrač „uranja“ u cjelovečernji animirani film u koji je ubačeno nekoliko tučnjava, multiplayer verzija donosi više akcije i uzbuđenja. Iako ovaj nastavak kultne videoigre možda nije podario najmaštovitiji pristup 30-godišnjoj ostavštini franšize, NetherRealm ostao je dosljedan svojim standardima.

Cocoon

Studio Annapurna Interactive jedan je od najboljih lovaca na talente u cijeloj industriji videoigara, objavljujući indie hit za indie hitom s nevjerojatnom dosljednošću, a Cocoon bi mogao biti njihova najbolja igra dosad. Radi se o naslovu koji zahtijeva mozganje jer se stalno redefinira, iznenađujući igrače raznim izazovima. Igrača predstavlja šareno stvorenje nalik kukcu, a radnja se odvija na nepoznatom pustinjskom planetu, da biste se svladavanjem prvog zlikovca neočekivano zatekli u potpuno drugom, mračnom i tehnološki naprednom svijetu. Tada se prvotni svijet pretvara u crvenu kuglu koju igrač može nositi na leđima. Što igra više odmiče, zagonetke postaju apstraktnije i strašnije, zbog čega se igrač osjeća maleno, ali na najbolji mogući način.

Horizon Call of the Mountain

VR revolucija, predvođena Facebookom, Googleom i gotovo svakim drugim tehnološkim divom, nikad se nije potpuno probila u mainstream. Međutim, Sony je ove godine predstavio svoje najnovije VR slušalice, PlayStation VR2, koje su impresionirale zaljubljenike u gadgete svojim naprednim softverom. Horizon se odvija u postapokalipsi u kojoj se čovječanstvo vratilo u kameno doba, a glomazni kiborzi dinosauri vrebaju ravnice nekadašnjeg SAD-a. U igrici ćeš hvatati stjenovite vrhove svojim žuljevitim dlanovima i uživati u pojavljivanju nekih od poznatih lica franšize. Iako se VR još uvijek mora dokazati igračima, Call of the Mountain mogao bi svakoga uvjeriti u njezin potencijal.

Ovih blagdana usavrši svoje gejming vještine uz PlayStation 5 po najboljoj cijeni od 1 € (7,53 kn) jednokratno i 12 € (90,41 kn) mjesečno. Sve spomenute igrice možeš preuzeti i igrati na najpopularnijoj gejming konzoli na svijetu. Ova ponuda vrijedi samo uz A1 fiksni internet, a nakon što provjeriš dostupnost i odabereš svoj internet paket, PlayStation 5 pronađi na koraku "Dodatne pogodnosti“. Požuri jer su zalihe ograničene.

Foto: Getty Images