Stigla je Samsung Galaxy S24 serija: Upoznaj pet funkcionalnosti koje će zauvijek promijeniti pametne telefone

#TRENDING
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 26.01.2024.
Samsung Galaxy S24 serija

Samsung je prošloga tjedna na svom tradicionalnom događaju Unpacked službeno predstavio dugoočekivanu Galaxy S24 seriju pametnih telefona. 

Očekivano, modeli Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ i Samsung Galaxy S24 Ultra dolaze s poboljšanim dizajnom, kamerama i procesorima te plosnatijim dizajnom. Međutim, najviše je pozornosti privukla činjenica da je gotovo svaki detalj uređaja pojačan snagom umjetne inteligencije. „Serija Galaxy S24 transformira našu vezu sa svijetom i pokreće sljedeće desetljeće mobilnih inovacija“, riječi su TM Roha, predsjednika i voditelja Samsungovog MX (Mobile eXperience) Business odjela. 

Od novog načina pretraživanja do tekstualnog prevođenja telefonskih razgovora uživo, AI otvara nove mogućnosti korištenja pametnih telefona.

U nastavku predstavljamo pet novih značajki koje će zauvijek promijeniti svijet mobilne tehnologije.

1. Live Translate i Prevoditelj

Kao što smo već spomenuli, serija S24 trebala bi olakšati telefonske razgovore na drugom jeziku uz dvosmjerno prevođenje uživo. Primjerice, ako razgovaraš s kolegom iz druge države, na tvom ekranu se ispisuje tekstualni prijevod poziva

Kako to funkcionira u praksi? Na početku razgovora AI alat objašnjava sugovorniku s druge strane da će se njegove riječi prevoditi, dok ti normalno pričaš na svome jeziku.
Ova opcija trenutačno podržava 13 jezika, a vjerujemo da će za koju godinu uključiti puno više.

Još jedan sličan alat je Prevoditelj koji prevodi razgovore uživo, čak i bez internetske veze. Na taj način sugovornici koji razgovaraju u istoj prostoriji mogu pročitati tekstualni prijepis onoga što je druga osoba rekla. 

2. Circle to Search

S24 serija Samsungovih pametnih telefona donosi novost u pretraživanje interneta temeljenom na fotografijama

Zahvaljujući značajki Circle to Search koja je integrirana u Google možeš pretraživati internet zaokruživanjem fotografije. To možeš raditi na bilo kakvoj vrsti sadržaja - fotki s Instagrama ili tvoje galerije na mobitelu, kadru s YouTubea ili TikToka. Primjerice, ako ti se sviđaju nečije tenisice, možeš ih fotografirati i označiti ili zaokružiti te odmah dobiti rezultate s Googlea. 

3. Notes Assist

U aplikaciji Samsung Notes pronađi značajku Note Assist koja pomoću AI-ja pojednostavljuje bilješke s unaprijed kreiranim formatima. Snimi sastanak i napravi sažetak razgovora pomoću alata za transkripciju.

4. Bolja kamera

S24 serija korisnicima će pružiti i puno kvalitetniju kameru. I ovdje u pomoć uskače AI. Uz značajku Generative Edit možeš ispuniti dijelove fotke kada pomakneš određeni objekt, poravnati fotku ili popuniti rubove te obrisati odraze ili sjene.

Tu je i Instant Slow-Mo koji može glatko usporiti odabrane trenutke na snimci, što možeš primijeniti i na svoje stare fotke.

Značajka Super HDR naglasit će svjetlije detalje na tamnijim scenama, a fotke snimljene uz ovaj način moći će se objaviti na Instagramu i Snapchatu.

Kada je riječ o samim modelima, Galaxy S24 i S24 Plus imaju isti sustav kamera. Točnije, širokokutnu kameru od 50 mpx s optičkom stabilizacijom i f/1,8 blendom i prednju kameru od 12 mpx.

S druge strane, S24 Ultra dolazi s 200 mpx širokokutnom kamerom s f/1,7 blendom te optičkom stabilizacijom. Ima i 50 mpx telefoto kameru s optičkom stabilizacijom i 5x optičkim zoomom te 5x optičkim uvećanjem i 10 mpx telefoto kamera s 3x optičkim uvećanjem te optičkom stabilizacijom slike.

5. Eco-friendly uređaji

Novi Samsungovi modeli djelomično su izrađeni od recikliranih materijala, a postotak se povećao u odnosu na prijašnje modele. Po prvi put korišteni su reciklirani kobalt i rijetki elementi, kao i reciklirani čelik i termoplastični poliuretan. 

Osim toga, model S24 Ultra prvi je Galaxy koji ima kućište od titanija, što bi mu trebalo osigurati veću izdržljivost i dugotrajnost.

Želiš svoj Samsung Galaxy S24?

Ako želiš saznati više, pogledaj recenziju iz A1 centra u kojoj naš voditeljski dvojac recenzira novu Samsung S24 seriju.



Iskoristi super promociju u A1 i do 30. siječnja prednaruči svoj novi Samsung Galaxy S24 jer dobivaš model s većom memorijom po cijeni modela s manjom memorijom te dodatni popust!

Osim toga, u nagradnom natječaju na našem Facebooku možeš osvojiti Samsung S24 Ultra. Sve što trebaš učiniti jest označiti jednu osobu i na kreativan način opisati kako bi joj AI pomogao u svakodnevnom životu. Požuri jer nagradni natječaj traje do 4. veljače.

Foto: Samsung Press

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
PlayStation Portal Remote Player

Sve teme

Stigao je PlayStation Remote Player daljinski kontroler: Saznaj čime je osvojio gejmere diljem svijeta

Gejming svijet već mjesecima bruji o novom Sonyjevom gadgetu, a to je PlayStation Portal Remote Player. Radi se o daljinskom kontroleru s kojim možeš igrati kompatibilne igre instalirane na tvoju PS5 konzolu, a među prvima u Hrvatskoj možeš ga nabaviti u A1 webshopu.

PS Remote Player nije konzola, već ručni uređaj (dodatni ekran) za igranje igara s PS5 konzole na daljinu, preko Remote Playa i Wi-Fi veze. Funkcionira kao produžetak konzole koji omogućuje više fleksibilnosti pri gejmanju. Dakle, možeš igrati omiljenu videoigru dok netko od tvojih ukućana gleda TV na koji je inače povezana PS5 konzola.



U nastavku ti predstavljamo pet funkcionalnosti PS Portal daljinskog kontrolera koje su osvojile gejmere diljem svijeta.

1.    PS5 u tvojim rukama

PlayStation Portal daje ti pristup igrama s tvoje PS5 konzole na daljinu, i to preko kućnog Wi-Fi-ja. Na taj način možeš odmah zaigrati svoju omiljenu igru, bez potrebe za pokretanjem TV-a. Samo uključi kontroler, pritisnu tipku za povezivanje sa svojom PS5 konzolom i započni s igrom.
Prema prvim recenzijama, uređaj je lagan i ugodan za korištenje. Kontrole su identične onima na DualSense kontoleru, a uređaj se može koristiti i kao dodatni kontroler za PS5 konzolu.

2.    Igraš igre iz svoje kolekcije

Na PlayStation Portalu možeš igrati kompatibilne igre koje su instalirane na tvoju PS5 konzolu, uključujući omiljene igre za PS5 i PS4. 

3.    Fluidno iskustvo igranja

Zahvaljujući jarko osvijetljenom 8-inčnom full HD ekranu nećeš propustiti nijedan detalj u igri. Bojiš se zastoja pri igranju? PlayStation Portal Remote Player omogućuje ti glatko igranje pri brzini od 60 sličica u sekundi s visokom jasnoćom slike na zaslonu rezolucije 1080p.

4.    Fleksibilnost

Ovaj ručni uređaj daje ti više fleksibilnosti za igranje jer možeš gejmati u bilo kojoj prostoriji, bez potrebe za TV-om. Sve što trebaš jest osigurati stabilnu internet vezu. Potreban ti je samo stabilan Wi-Fi i brzi internet, posebno ako živiš s više ukućana. 

Dakle, ako želiš gejmati dok je tvoj TV "zauzet", privatnost dok igraš u drugoj prostoriji ili odigrati omiljenu videoigru u krevetu pred spavanje, PS Remote Player idealno je rješenje za tebe.

5.    Trajanje baterije

Dobre vijesti su što svoj PlayStation portal možeš puniti uz obični USB-C kabel. Razni testovi pokazali su da baterija PlayStation Portala traje od četiri do deset sati, ovisno o intenzitetu igre, svjetlini ekrana i drugim postavkama. 


Osjeti snagu PS5 u svojim rukama i među prvima isprobaj novi PlayStation Portal Remote Player koji je dostupan i u A1 ponudi. Uz aktivaciju ili produljenje fiksne ili mobilne usluge, ovaj daljinski kontroler može biti tvoj po super cijeni. 

Foto: PlayStation

Trending

Ne stišavaju se dojmovi oko iPhone 15 serije: Upoznaj tri nove značajke koje su osvojile ljubitelje Applea

Nova iPhone 15 linija pametnih telefona službeno je predstavljena prošloga mjeseca, a dojmovi se i dalje ne stišavaju. Četiri različita modela, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Max, osvojili su ljubitelje tehnologije inovativnošću i nizom poboljšanjima u odnosu na svoje prethodnike.

Ažuriranja se ne odnose samo na nove funkcionalnosti poput Dynamic Islanda i USB-C priključka, već i na značajnu nadogradnju općih performansi, od trajanja baterije do kvalitete kamere.

Vjerni korisnici Appleovih pametnih telefona svakoga se rujna pitaju isplati li se uzeti novi model ili zadržati svoj iPhone još godinu dana. Zato smo u nastavku izdvojili tri nove funkcionalnosti iPhone 15 serije koje su oduševile ljubitelje ovog američkog tehnološkog giganta.

1.    USB-C priključak 

Kao što se nagađalo posljednjih mjeseci, Apple je s izlaskom iPhone 15 serije službeno odustao od svog Lightning priključka u korist univerzalnijeg USB-C priključka, omogućujući dijeljenje istog punjača i kabela s uređajima koji nisu Appleovi.

cyber security

Ta je odluka u skladu s novim propisima Europske unije prema kojima elektronički uređaji moraju usvojiti univerzalni punjač do početka sljedeće godine. Ovaj potez pojednostavljuje punjenje uređaja različitih brendova i pomaže korisnicima da uštede novac izbjegavanjem kupnje dodatnih i ekskluzivnih punjača, što bi direktno trebalo smanjiti količinu elektroničkog otpada.

2.    Dynamic Island 

Sva četiri nova modela iPhonea dolaze sa značajkom "Dynamic Island", zamjenom za urez na zaslonu koji većina modela ima od lansiranja iPhonea X    . U iPhone 14 seriji samo su Pro modeli imali ovu značajku, a sada je proširen i na standardne modele.

cyber security

Dynamic Island prikazuje upozorenja i aktivnosti uživo, tako da ih ne propustiš dok radiš nešto drugo. Možeš pratiti svoju sljedeću vožnju, vidjeti tko zove, provjeriti status leta i još puno toga. Ovaj interaktivni otok koji je jednostavan za korištenje definitivno je jedan od boljih i zanimljivijih Appleovih inovacija.

3.    Bolja kamera

Odlična kamera oduvijek je jedna od glavnih odlika iPhone modela, a ova serija nije izuzetak. Sada glavna kamera snima u super-visokoj razlučivosti pa je još lakše snimiti izvanredne fotografije s nevjerojatnim detaljima — od brzih fotografija do zapanjujućih krajolika. Kod ovogodišnjih modela fokus je na portretima pa tako novi iPhone 15 automatski detektira kada uključiti portretni način fotografiranja. Osim toga, poboljšano je noćno i HDR fotografiranje. 

cyber security

Ovoga puta modeli Pro i Pro Max mogu se pohvaliti kamerom od 48 megapiksela, baš kao iPhone 15 i iPhone 15 Plus, ali dolaze s većim senzorom koji propušta više svjetla, novim „čarobnjakom“ za uređivanje fotografija, kao i optičkim zumom od 5x na iPhoneu 15 Pro Max i 3x optičkim zumom na iPhoneu 15 Pro, što znači da možeš snimiti detaljnije fotografije izdaleka i/ili izrezati fotografiju i zumirati je bez velikog gubitka kvalitete.

cyber security

Ako želiš znati više, pogledaj recenziju iz A1 centra u kojoj naš voditeljski dvojac recenzira novi iPhone 15.



Ako želiš iPhone 15 ili iPhone 15 Plus, provjeri A1 ponudu OVDJE i uživaj u još boljoj kameri i sjajnim novim funkcionalnostima.

Foto: Unsplash/Apple