Alarm automatika d.o.o.

 

"Unaprjeđenjem postojeće LAN infrastrukture postignuta je viša razina kvalitete

i sigurnosti podatkovnog prometa."

 

Dino Penko, CISO CHIEF INFORMATION SECURITY OFFICER
 

 

Izazov

Sanacija i nadogradnja IT/LAN infrastrukture

 

Alarm automatika d.o.o., regionalni tržišni lider u osmišljavanju i implementaciji integriranih rješenja tehničke zaštite, je za nadogradnju korisničke mrežne pasivne i aktivne LAN infrastrukture odabrala A1 Business Solutions sa svrhom povećanja stabilnosti rada, kvalitete i sigurnosti te maksimiziranja funkcionalnosti. 

 

Rješenje

Podizanje kvalitete i sigurnosti LAN infrastrukture Alarm automatike d.o.o.

 

Nakon završetka snimanja stanja, certificirani A1 stručnjaci predložili su zamjenu postojećih novom serijom Cisco preklopnika koji omogućavaju višu mrežnu dostupnost i veće brzine. 

Projektiran je novi dizajn mreže te je konfiguriran i implementiran u postojeću LAN okolinu. Projektom su obuhvaćeni svi dijelovi mreže. 

Jezgrena mreža visoke brzine koja služi kao poveznica između Access i Edge mreže (Core) izvedena je sa Cisco switchem kojim se agregiraju podaci za korisnički server. 

Pristupna mreža koja sadrži sve mrežne uređaje koji se koriste za sučelje između jezgrene mreže i krajnjih korisnikovih uređaja (Access), dizajnirana je tako da je podatkovna povezivost LAN-a fizički odvojena od VoIP mreže. Novi VLAN ID-evi su logički odvojene cjeline (npr. prema radnim organizacijama). Postavljena je i filtracija između pojedinih VLAN-ova radi poboljšanja sigurnosti cijele mreže. 


 

Rezultat

Profesionalni servisi A1 stručnjaka

 

Implementacijom A1 Business Solutions rješenja poboljšana je informacijska povezanost središnjice tvrtke u Rijeci s vanjskim uredima u deset zemalja regije.

Osigurana je pouzdana, sigurna i kvalitetna razmjena podataka te je ukupna razina komunikacije u kompaniji podignuta na višu razinu.