Roaming - ostalo


GSM na brodovima i u zrakoplovima

Zahvaljujući roaming ugovorima s operaterima A1 Hrvatska omogućuje ti korištenje GSM usluge na brodovima i u zrakoplovima koji imaju pokrivenost uslugom roaming operatera. Usluge GSM na brodovima i GSM u zrakoplovima uključene su svim A1 pretplatnicima.

 

Ako želiš ostvariti komunikaciju s broda ili zrakoplova, samo odaberi mrežu na svom mobilnom uređaju koja je podržana prijevoznim sredstvom kojim putuješ.


Za brodove to su operateri:
 

 Sweden Seanet (Maritime)

 Norway MCP (Maritime)

 USA Maritime

 Malta Maritime

 

Preko njih možeš komunicirati odlaznim i dolaznim pozivima te SMS-ovima iako nisi na kopnu.Za komunikaciju iz zrakoplova trebaš odabrati mrežu operatera:
 

 OnAir Switzerland

 AeroMobile Norway


Bit će ti dostupni odlazni i dolazni pozivi, SMS i MMS poruke te prijenos podataka.

 

Važno je znati da je korištenje mobilnog uređaja u zrakoplovu zabranjeno tijekom polijetanja i slijetanja zrakoplova, a tijekom leta mobilni uređaj možeš koristiti samo kad je isključen znak „No Mobile“.

Naplata za govorne pozive vrši se prema cjeniku za govorne roaming usluge (zona Svijet/Ostale mreže, pozivi prema Ostalim zemljama), kao i za prijenos podataka prema cjeniku za roaming podatkovne usluge (unutar Svijeta/Ostalih mreža) koji je uključen uz tvoj tarifni model.
 

Usluge koje nisu dostupne za uključenje (EU Top 5, Europa i BiH, EU i susjedne zemlje) možeš potražiti u A1 cjeniku.