Manje poznate prednosti online kupnje: Klikom do većih ušteda i boljeg izbora

#A1 svijet
  • Autor A1 Hrvatska
  • Datum 25.04.2024.
Online kupnja

Kupnja putem interneta ima mnogo prednosti. Avionske karte, namirnice, kozmetika, kućanske potrepštine, tehnologija – danas sve to možeš kupiti putem weba, i to praktičnije nego ikada prije.

Online trgovine konkurentne su s cijenama i proizvodima, a kupcima pružaju pregršt opcija koje fizičke trgovine često ne nude.

U pandemiji je online kupnja bila dominantna u svim dijelovima svijeta, a ta se navika zadržala i nakon njezina završetka.

Osim kupnje iz udobnosti svog doma ili odakle god želiš, kupnja putem interneta ima brojne druge prednosti. Izbjegavanje gužve, dugih redova i traženja parkinga tijekom popularnih shopping datuma samo su neke od njih. U nastavku upoznaj sve benefite online kupnje.

Kupnja u bilo koje vrijeme s bilo kojeg mjesta

Najočitija prednost online kupnje definitivno je fleksibilnost. Možeš kupovati u bilo koje doba dana ili noći, sa svoga kauča, iz javnog prijevoza ili na putovanju - mogućnosti su neograničene.

Osim toga, svi mogu iskoristiti iste pogodnosti poput rasprodaje i popusta kod određenog trgovca, gdje god živjeli i u koje god doba dana kupovali.

Izbjegavaš gužve

Pandemija koronavirusa promijenila je puno toga, poput načina na koji pristupamo kupnji namirnica do toga kako uživamo u raznim oblicima zabave. Izbjegavanje gužvi postala je norma, a iako to više nije potrebno, mnogi kupci i dalje preferiraju tako kupovati. Posjet trgovačkim centrima, posebno zbog neradnih nedjelja, pretvorio se u gnjavažu s parkingom i gužvom.
Kada kupuješ putem interneta, izbjegavaš duge redove na blagajni, štediš novac na benzinu i preskačeš duga kruženja po parkiralištu.

Praktičnost

Kod internetske kupnje, paketi ti se dostavljaju na kućni prag, čime štediš vrijeme i novac na benzinu. Osim toga, kupnja putem aplikacije koja sprema tvoje osobne podatke čini naplatu bržom i praktičnijom

Jednostavno uspoređivanje cijena

Ako nemaš puno vremena za šetanje po shopping centru, online kupnja daje ti priliku da pažljivo pogledaš ponudu i usporediš cijene. Šetanje od trgovine do trgovine oduzima ti puno više vremena od guglanja i otvaranja novog prozorčića u browseru.

Čitajući recenzije i uspoređujući proizvode prije kupnje, osiguravaš si najbolju vrijednost za novac, bez dodatnog trošenja vremena i energije.

Više popusta i veći izbor rabljenih proizvoda

Online kupnja može ti uštedjeti više novca jer pregršt web stranica u svojoj ponudi nudi rabljene i obnavljane artikle.

Još jedan način da uštediš novac je da se prijaviš za obavijesti o popustima i rasprodajama putem e-maila ili SMS-a. Na ovaj ćeš način dobiti obavijest najboljem trenutku za kupnju, a budući da možeš kupovati bilo kada i bilo gdje, lako je iskoristiti ove ponude.

Jedna od online ponuda koju ne želiš propustiti definitivno je naš Vikend za KLIK koji ti jednom mjesečno samo na A1 webu donosi sjajne popuste na različite uređaje. Samo ovoga vikenda, od 26. do 28. travnja zgrabi popust do 300 € na izdvojene mobitele, a iPhone 15 Plus može biti tvoj uz 200 € popusta. Možeš se počastiti i novim gadgetom, poput bežičnih slušalica i pametnih satova, i uštedjeti do 80 %.
Osim toga, ako aktiviraš A1 fiksnu uslugu ili je produljiš, možeš uštedjeti do 200 € na kupnji PlayStationa 5. A ako produljiš fiksnu uslugu, vrhunski Lenovo tablet može biti tvoj za samo 1 €. Više detalja saznaj OVDJE.

Kupnja bez pritiska

Kod velikih kupnji kao što su automobili, putovanja i osiguranja, nerijetko se možeš susresti s nametljivim prodavačima. S druge strane, online kupnja daje ti shopping iskustvo bez pritiska.

Na taj je način lakše dodatno istražiti određeni proizvod, nazvati prijatelje i obitelj za drugo mišljenje te procijeniti financijske mogućnosti prije kupnje. Ako ne želiš dovršiti transakciju, jednostavno možeš napustiti svoju košaricu.

Spremanje košarice za kasnije

Za razliku od kupnje u shopping centru, ako napustiš svoju online košaricu, svi artikli tamo ostaju, barem neko vrijeme. Dio trgovaca obavijestit će te e-mailom ako to učiniš, a takvi podsjetnici nerijetko sadržavaju posebne ponude ili kodove za popust.

Foto: Getty Images 

Povezane vijesti

Vidi sve vijesti
Kupnja preko weba

Sve teme

Kupi bon u manje od 30 sekundi: U A1 webshopu omogućeno plaćanje bonova uz KEKS Pay

Daleko su dani kada smo za plaćanje koristili samo gotovinu i kartice. Danas postoje mnogi novi načini plaćanja, kako uživo, tako i online, a plaćanje jednim klikom u webshopovima jedno je od njih.

A1 je prošle godine postao prvi telekom u svijetu koji je dodao mogućnost plaćanja Revolut Payem u svojem webshopu te prvi telekom u Hrvatskoj koji je svojim korisnicima omogućio plaćanje KEKS Pay aplikacijom

A odnedavno korisnici mogu kupovati i A1 bonove uz KEKS Pay. Nastavkom suradnje s najpopularnijim hrvatskim fintech servisom iza kojeg stoji Erste banka, A1 Hrvatska je još jednom potvrdila status tržišnog inovatora koji neprekidno ulaže u poboljšanje korisničkog iskustva.

Dok se u nekim webshopovima korisnici susreću s kompliciranim sustavima plaćanja, koji uključuju preusmjeravanje na stranicu kartičnog poslužitelja i autorizaciju transakcije tokenom u aplikaciji banke, u A1 webshopu svoj bon možeš platiti u nekoliko klikova. Dakle, plaćaš bez unošenja podataka s kartice i dodatnih autorizacija, a transakcija se odvija putem KEKS Pay aplikacije.

Direktnom integracijom ove usluge u A1 webshop, omogućena je brza, jednostavna i sigurna kupnja za manje od 30 sekundi. Plaćanje se u cijelosti odvija unutar A1 webshopa, bez nepotrebnih koraka i preusmjeravanja na vanjsku stranicu kao kod plaćanja na većini drugih online trgovina.

„Implementacija novih metoda plaćanja kao što je KEKS Pay na naš webshop nije samo pokazatelj kvalitete našeg webshopa, već i dokaz stručnosti našeg tima koji neprestano radi na unaprjeđenju sustava. Sav razvoj koji radimo ima za krajnji cilj poboljšati korisničko iskustvo. Omogućavanjem raznovrsnih metoda plaćanja kao što je KEKS Pay, želimo olakšati proces kupnje našim korisnicima i omogućiti im da obave narudžbe brzo i jednostavno, bilo kad i bilo gdje. Ovo je samo dio našeg truda da budemo korak ispred konkurencije i da pružimo najbolje moguće iskustvo našim kupcima. Korisnici to prepoznaju i vjerujem da je to jedna od stvari koja nas diferencira na tržištu“, izjavila je Tereza Benčić, product ownerica za portal i webshop iz A1 Hrvatska.

Kako izgleda plaćanje bonova KEKS Payem?

Najprije odaberi bon u željenom iznosu na A1 webshopu. Upiši broj koji želiš nadoplatiti i svoju e-mail adresu. Klikni na "Plati" i odaberi KEKS Pay kao način plaćanja.

Ako kupuješ bon putem mobitela na kojem imaš instaliranu KEKS Pay aplikaciju, iz A1 webshopa ćemo te preusmjeriti u KEKS Pay aplikaciju u kojoj ćeš potvrditi kupnju. Nakon toga dobit ćeš potvrdu o uspješnoj kupnji bona.

Ako kupuješ bon preko računala, odaberi KEKS Pay platnu metodu. Na ekranu će ti se pojaviti QR kod koji je potrebno skenirati Keks Pay aplikacijom na mobitelu. Plaćanje je potpuno besplatno i nisu uključene nikakve dodatne naknade.

Foto: Getty Images

Odabir idealne mobilne tarife

Sve teme

Bezbrižno surfanje, tipkanje i pozivi: Otkrij sve prednosti prelaska s bonova na pretplatu

Kada je riječ o izboru između tarifa na bonove ili na preplatu, ne postoji točan odabir, već samo onaj koji tebi ima najviše smisla.

Ako tražiš sveobuhvatan paket mobilnih usluga, ipak ćeš ga najvjerojatnije naći u tarifama na preplatu. Glavna razlika između takvih tarifa i tarifa na bonove svodi se na to kad ih plaćaš. S tarifama na bonove svoju uslugu plaćaš unaprijed, dok tarifu na pretplatu plaćaš na kraju određenog ciklusa naplate. Ako razmišljaš o prelasku na pretplatu, saznaj koje su prednosti takvih tarifa.

Glavne prednosti tarifa na preplatu

Tarife na pretplatu sjajan su izbor kada trebaš više dodatnih značajki u svojoj tarifi, poput fleksibilnijeg načina otplate novog mobitela ili boljih uvjeta za roaming. Uključuju pakete usluga i predvidljive cikluse naplate. Uz pretplatničke tarife ne moraš razmišljati imaš li dovoljno novca na računu ili kad trebaš kupiti bon.

Jedna od najvećih prednosti tarifa na pretplatu je ta što obično nude više internet prometa, SMS-ova i minuta za razgovore. Obično možeš uživati u velikim brzinama prijenosa podataka, HD videu, 5G mreži ili boljoj roaming ponudi. Također možeš dobiti popust na novi mobitel, tablet ili pametni sat i otplaćivati ga na rate. Osim toga, obično je moguće dodavanje više brojeva i ostvarivanje raznih pogodnosti, poput uštede na mjesečnom računu, što je dobra opcija za obitelji.

I tarife na bonove i pretplatu imaju svoje prednosti. Svoj odabir temelji na proračunu, osobnim preferencijama i načinu na koji koristiš internet i mobilne usluge.

A1 tarife na preplatu

Odaberi 5G tarifu na preplatu po svojoj mjeri i uštedi na novom mobitelu.

Ako želiš neograničen net, SMS-ove i minute, 100 minuta međunarodnih poziva (prema EU&EEA zoni), 3 GB u roamingu u zemljama regije (BiH, Sjeverna Makedonija, Srbija, Crna Gora, Albanija, Kosovo) i isprobati naše dodatne usluge A1 Osiguranje ekrana i A1 SafeNet 3 mjeseca bez naknade, tarifa Apsolutna idealan je izbor za teme.

Biraj tarifu Savršena+ ako želiš neograničen net, neograničene minute i SMS-ove te isprobati A1 Osiguranje ekrana i A1 SafeNet mjesec dana bez naknade.

U tarifi Bolja čeka te 40 GB internet prometa, kao i neograničene minute i SMS-ove, dok u tarifi Solidna dobivaš 10 GB internet prometa te neograničene minute i SMS-ove.

Kako prijeći na A1 pretplatu ako koristiš bonove?

Želiš bezbrižno surfati, tipkati i zvati i tvoja odluka o prelasku na jednu od A1 tarifa na pretplatu je donesena? Donosimo ti kratki vodič za prijelaz s bonova na pretplatu.

Nema potrebe da odlaziš u najbliže A1 prodajno mjesto jer sve možeš obaviti na A1 webu, iz udobnosti svoga doma. Najprije odaberi svoj novi mobitel i željenu tarifu. Potom klikni na „Imam svoj broj“, a na navedeni broj ubrzo će ti stići kod za prijavu. S njime se ulogiraj na A1 webu i provjeri koji smo popust pripremili za tebe. Popuni sve podatke, a novi mobitel ubrzo stiže na tvoju adresu.

Ne zaboravi da svoj broj možeš povezati u MOZAIK, a sa svakim novim članom rastu vam popusti.

Više o prelasku s bonova na A1 tarife saznaj OVDJE.

Foto: Getty Images