Povećajte sigurnost podataka
i kontinuitet poslovanja


A1 podatkovni centar u potpunosti zadovoljava Tier 3 standarde što uključuje više nezavisnih distribucijskih puteva opskrbe električnom energijom za kolociranu IT opremu. Također, redundantna kritična infrastruktura u potpunosti je sukladna svjetskim trendovima arhitekture podatkovnih centara čime se postiže vrlo visoka dostupnost od 99,982% na godišnjoj razini.

Smještaj vitalne opreme u A1 podatkovni centar omogućit će vam fokus na temeljno poslovanje i rasterećenje IT osoblja koje će se u tom slučaju moći posvetiti tekućim zadacima.

Usluga kolokacije omogućava eliminaciju kapitalnih investicija (CAPEX) u vidu izgradnje i održavanja vlastitog podatkovnog centra dok vam istovremeno omogućuje zadržavanje vlasništva i potpunu kontrolu nad vašim fizičkim poslužiteljima i ostalom ICT opremom.

Standard Tier 3 i SLA 99,982%
 

Nadzor i podrška 24/7/365

 

Redundancija na nekoliko razina
 

Mogućnost najma privatnog kaveza
 

Karakteristike A1 data centra


Kliknite na pulsirajuće točke i saznajte sve detalje našeg data centra.
 

Kolokacija po vašoj mjeri  

Što sve kolokacija uključuje?

 Poslužiteljski ormar širine 19“
 Uključena potrošnja el. energije do razine nazivne snage
 Pristup Internetu brzine od 10Mbps/10Mbps do 50Mbps/50Mbps
 Uključena nazivna snaga od 120W do 3500W
 Praćeni ili samostalni pristup do ICT opreme
Pošaljite upit
- - - -

1
U

+ + + +

Ormari

od 59,73 €/mj.
+PDV

Detalji uključeni u sve pakete usluge

 • Redundantne konekcije prema Internetu
 • Sustav kontrole temperature sa hladnim i toplim zonama
 • Strujne letve snage 16A ili 32A 
 • Nadzor potrošnje električne energije (mjesečni izvještaj)
 • Napajanje električnom energijom osigurano UPS-om i agregatima
 • Redundantni sustav hlađenja
 • Sustav detekcije dima i požara
 • Gašenje požara plinom Novec 1230
 • Mogućnost povezivanja sa 10G linkovima
 • Vrata poslužiteljskih ormara osigurana protuprovalnim bravama**
 • A1 podatkovni centar je Carrier neutral

*Ovisno o paketu kolokacije koji je odabran, ovisi i način pristupa ICT opremu. Ako je u pitanju dijeljeni prostor, pristup ide uz pratnju i prethodnu najavu (24 do 48 sati prije dolaska). Ako je pak odabrana četvrtina, pola ili cijeli ormar, moguć je samostalan pristup do ICT opreme ali također uz prethodnu najavu (24 do 48 sati prije dolaska).

**Vrata poslužiteljskog ormara u dijeljenom prostoru nemaju protuprovalne brave na vratima. Svi ostali ormari u kolokaciji imaju protuprovalne brave na vratima.

 

Prednosti A1 podatkovnog centra
 

poslužiteljski ormari

Uspostava usluge u kratkom vremenu

Postavljanje poslužiteljskih ormara, strujnih letvi, definiranje ostalih parametara prema dogovoru s korisnikom uz mogućnost vlastitog odabira usluge pristupa internetu.

učinkovitost

Maksimalna učinkovitost unajmljenog prostora

Skalabilna infrastruktura uz certifikate ISO/IEC 27001, ISO/IEC 9001, ISO/IEC 27017, ISO/IEC 45001, mogućnost ugradnje širokog spektra ICT opreme.

podrška

24/7/365 remote hands and eyes podrška

Naš specijalizirani stručni tim dostupan su za različite intervencije na vašoj opremi u bilo kojem trenutku.

Što točno znači Tier 3 i SLA 99,982%

A1 podatkovni centar bit će jedini u Hrvatskoj koji posjeduje Tier 3 standard za dizajn i konstrukciju od početka projekta izgradnje pa do puštanja u produkciju. Spomenuti standard, prema Uptime institutu (https://uptimeinstitute.com/), osigurava dostupnost od 99,982% na razini godine (dozvoljeni ispad u trajanju od 1 h i 34 min godišnje) za svu kritičnu infrastrukturu podatkovnog centra (električna energija, hlađenje, Internet linkovi).
 

Je li A1 podatkovni centar siguran?

Naša cjelovita sigurnosna politika uključuje 24-satni video nadzor i nadzor alarma, kontrolu pristupa, zaključavanje ormara, obodnu ogradu, i još mnogo toga. Kako štitimo sebe, tako štitimo i vašu opremu.
 

Kada i kako mogu pristupiti svojoj ICT opremi?

Ako je riječ o dijeljenom prostoru, pristup je moguć uz A1 pratnju i uz najavu minimalno 24 do 48 sati prije dolaska. Ako je pak riječ o dijelu ili cijelom ormaru, samostalan pristup je moguć 0-24 ali također uz prethodnu najavu (24 do 48 sati prije dolaska). U slučaju hitnosti (kvar na ICT opremi) potrebno je kontaktirati A1 NOC koji će organizirati izvanredni pristup do Vaše ICT opreme.
 

Tko nadzire moju opremu?

Mreža, elektroenergetska i tehnička infrastruktura na koju je spojen podatkovni centar, a time i ICT oprema u kolokaciji, nadzire se 24 sata kroz suvremeni Network Operations & Services Center. Naši djelatnici rade u smjenama i služe se najmodernijim alatima za nadzor opreme.
 

Koliko je točno 1U prostora u poslužiteljskom ormaru?

Visina 1U je standardna mjerna jedinica u domeni poslužiteljskih ormara.  Prikladna je za raspoređivanje ICT opreme u poslužiteljske ormare podatkovnih centara. Točna visina 1U iznosi 1,75" (inch) ili 4,45 cm. Uz to, poslužiteljski ormari imaju standardnu širinu od 19“ (inch) ili 48,26 cm te dubinu od 100 do 120 cm.
 

Može li se doći u posjet A1 podatkovnom centru?

Svakako! Ako ste zainteresirani za uslugu kolokacije, možemo Vam omogućiti obilazak A1 podatkovnog centra u trajanju od 30 min. Dakako, uz prethodnu najavu.
 

Što je to privatni kavez?

Privatni kavez je posebno ograđeni prostor unutar podatkovnog centra. Pregrade su načinjene od metalnih profila dok vrata kaveza imaju električnu bravu. Pregradne stijene pružaju se od poda do stropa podatkovnog centra. Ovakvom zaštitom vaše ICT opreme zadovoljeni su najstroži zahtjevi fizičke sigurnosti poput PCI-DSS (Payment Card Industry – Data Security Standard).
 

Kako se računa potrošnja električne energije?

U cijeni najma kolokacijskog prostora uključena je i potrošnja električne energije za nazivnu snagu odabranog paketa. Ako se prijeđe nazivna snaga, dodatna potrošnja se naplaćuje u inkrementima od 100W za svu snagu koja prelazi ugovorenu.
 

Koliko brzo mogu dobiti uslugu kolokacije?

Poslužiteljski ormari obično su pripremljeni unutar nekoliko radnih dana. S druge strane, privatni kavez može biti dostupan između 60 i 90 dana od potpisivanja ugovora.