Virtualna infrastruktura

A1 Cloud IT usluga omogućuje vam da izbjegnete visoke troškove kapitalnih investicija u temeljnu infrastrukturu, poslužiteljske sustave i licence. Usluga omogućuje virtualno korištenje infrastrukture kao usluge (Infrastructure as a Service – IaaS), koja može zadovoljiti sve potrebe za produkcijskom, testnom i razvojnom okolinom.

Mjesečna naknada naplaćuje se od trenutka aktiviranja poslužitelja do trenutka deaktivacije usluge.

 

 

 

A1 Cloud IT vam omogućuje:

Mjesečno plaćanje sukladno korištenju

Smanjenje troškova vrhunskom učinkovitošću

Enterprise klasu sigurnosnih uvjeta

Fleksibilne modele povećavanja ili smanjivanja resursa

Fleksibilnost plaćanja temeljem opsega korištenja

 

 

Serverska infrastruktura u vašoj tvrtki kapitalno je ulaganje i radno opterećenje za vaše stručnjake. Ona je izvor topline i buke, potrošač električne energije te stvara troškove održavanja i servisiranja. Odabirom Cloud IT rješenja možete nama prepustiti rutinske poslove održavanja, kako biste vi bili fokusirani na svoju primarnu djelatnost.

U sklopu IaaS usluge na našu infrastrukturu možete smjestiti:

Web-stranice i shopove 

Aplikacije i baze 

Pričuvu podataka ili rješenja oporavka od katastrofe (Disaster Recovery) 

Složena arhitekturna rješenja za razvojne timove ili enterprise sustave 

Pričuvu podataka BaaS (backup as a service) 

Rješenja oporavka DraaS (disaster recovery as a service)

Smješteni u istom podatkovnom centru kao i A1 informacijska infrastruktura, virtualni podatkovni centri naših korisnika podliježu istim sigurnosnim pravilima, održavani su istim alatima i nadzirani istim operativnim centrom kao i naša infrastruktura. Korisnik može, prema potrebi, upravljati obradom, pohranom, mrežom i drugim osnovnim IT resursima, a usluga virtualnog podatkovnog centra omogućuje upravljanje vašim podatkovnim resursima u tzv. managed services modelu u kojem vašu poslovnu infrastrukturu u potpunosti preuzimaju A1 stručnjaci.