A1 Backup as a Service

Spriječite gubitak važnih poslovnih podataka i očuvajte svoje poslovanje

malware

MALWARE PROGRAMI

Ne dozvolite da vam malware ili ransomware ugroze poslovanje.

skladištenje

SKLADIŠTENJE PODATAKA

Uskladite poslovanje s regulatornim zahtjevima za skladištenje podataka.

podaci

VELIKE KOLIČINE PODATAKA

Osigurajte mjesto za velike količine podataka koje kreirate.

troškovi

SMANJITE TROŠKOVE

Smanjite troškove skladištenja podataka.Što je A1 BaaS?

Sigurnosni rizici u današnje vrijeme napredniji su i češći nego ikad. Istovremeno, podaci i njihova dostupnost organizacijama su važniji nego ikad prije. Sigurnosno kopiranje i povrat podataka su neizbježni, ali često se smatra da su preskupi ili kompleksni za upravljanje.

Dodatno, veliki broj tvrtki (prema globalnim istraživanjima čak 74%) ne pohranjuje Office 365 podatke jer smatraju da Microsoft vodi računa o njihovim podacima ili smatraju da backup nije potreban jer je usluga u Oblaku. Ono što je točno jest da se Microsoft brine za infrastrukturu, tj. dostupnost Office 365 platforme, a korisnik se brine za zaštitu i čuvanje podataka.

Zbog toga, tvrtke se pouzdaju u konzultante koji im pružaju rješenja koja mogu zaštititi njihove osjetljive podatke, kao i njihove sustave od malicioznih napada.

A1 nudi Backup usluge prilagođene upravo potrebama korisnika. Uz A1 rješenja korisnik smanjuje potrebu za onpremise tehnologijom, cijenu čuvanja podataka kao i vrijeme utrošeno na kompleksne procese back-up-a.

Usluga je temeljena na Veeam softveru za sigurnosnu pohranu podataka. Veeam je u Gartnerovom „Leaders“ kvadrantu od 2018. godine prepoznat kao izbor broj 1! A1 korisnici prilikom implementacije i kasnije održavanja imaju osiguranu podršku od strane A1 Veeam certificiranih stručnjakaKako implementirati rješenje?


Prikaz sheme implementiranog rješenja između A1 podatkovnog centra i IT infrastrukture tvrtke korisnika:

 

 

Oblici pružanja usluge

Oblici pružanja usluge

STANDARD

A1 Backup-as-a-Service
Standardni princip rada u kojem krajnji korisnik preuzima odgovornost za sigurnosnu pohranu podataka, sam brine za podatke i njihov integritet te samim time ima pristup na vlastitu konzolu koja mu omogućuje ovakav način rada.

MANAGED

A1 Managed Backup-as-a-Service
Princip rada u kojemu krajnji korisnik prepušta odgovornost stručnjacima iz A1, koji se u njegovo ime brinu za podatke. U ovom načinu, korisnik nema pristup sigurnosnoj kopiji, niti konzoli te je za backup odgovoran A1 tim certificiranih stručnjaka.

O365

A1 O365
Backup-as-a-Service Pohrana sigurnosne kopije mailova, podataka sa Sharepointa i OneDrive-a u A1 Oblaku.