offensity offensity

A1 Net Protect

Zaštitite svoje uređaje u A1 mreži

Trenutna aktivacija

Trenutna aktivacija

Nije potrebna instalacija aplikacije ili softvera.
 

Mrežna sigurnost

Mrežna sigurnost

Cjelokupna A1 mrežna sigurnost bez dodatnih ažuriranja aplikacija ili uređaja.

Prijetnje

Prijetnje

Pravovremena detekcija i blokiranje prijetnji.
 

Mrežna zaštita

Mrežna zaštita

Konstantna A1 mrežna zaštita na svim korištenim uređajima i sadržajima.Što je A1 Net Protect?

U današnje vrijeme nije dovoljna zaštita samo putem antivirusa i sličnih softvera. A1 Net Protect štiti korisnički mobitel i ostale uređaje od špijunskog softvera, mrežnih prijevara i zlonamjernih web adresa dok su na A1 fiksnoj i mobilnoj mreži.

A1 Net Protect na neupadljiv način javlja korisniku kako je krajnja lokacija koju namjerava posjetiti označena kao nesigurna i trenutno zaustavlja daljnje otvaranje web lokacije. Zaštita je aktivna sve dok je korisnik spojen na A1 fiksnu ili mobilnu mrežu, bilo u zemlji ili inozemstvu.

A1 Net Protect

 

  • Aktivacija u bilo kojem trenutku
  • Usluga dostupna bez ugovorne obveze
  • Cijena ovisi o broju aktivnih uređaja
Kako aktivirati
net protect net protect

Prednosti usluge

Prednosti usluge

Brza i jednostavna aktivacija

Na A1 prodajnim mjestima
Moj A1 aplikacija i portal (One-click aktivacija ovlaštene osobe u firmi)
Telefonska aktivacija (Poziv od strane ovlaštene osobe u firmi)

Kontaktirajte nas

Blokiranje prijetnji

Mrežna krađa identiteta (Phishing)
Zlonamjerni softver (Malware)
Botneti (Mreža kompromitiranih računala)
Spam stranice (Spameri)
Kompromitirane stranice (Hakirane stranice)
Kripto rudarenje (Mining)

Pregledan nadzor rada usluge

A1 Net Protect kontrolna ploča
Administrativni korisnik može upravljati kompletnim radom usluge
Ostali korisnici unutar firme mogu pregledavati sigurnosne izvještaje

Kako funkcionira A1 Net Protect?

A1 svakih 15 minuta provjerava mrežu i postavlja zlonamjerne web sajtove na „crnu listu“. Ukoliko pokušate posjetiti takvu opasnu stranicu, prikazat će se upozorenje i stranica će biti blokirana. Naravno, ne želimo vas ograničiti u korištenju interneta, pa je moguće otvoriti i takve stranice na vlastiti rizik, usprkos upozorenju. Na A1 Net Protect upravljačkom zaslonu u okviru Moj A1 aplikacije možete provjeriti blokirane stranice i otkrivene opasnosti.

 

 

Što trebam učiniti kako bih podesio zaštitu na svom uređaju?

Nakon aktivacije opcije A1 Net Protect nije potrebna nikakva aktivnost s vaše strane kako biste bili zaštićeni. Dodatno, nisu potrebne nikakve instalacije ili ažuriranja. Nekoliko minuta od narudžbe vaš uređaj je zaštićen. Administrator može podesiti dodatne stranice ili kategorije koje želi blokirati (pr. pornografiju, društvene mreže, P2P portale, itd.).

 

 

Zašto trebam zaštitu na mobilnom uređaju s obzirom da nikada nisam uočio prijetnje i viruse?

A1 Net Protect  pruža zaštitu od zlonamjernih web stranica dok surfate na A1 mreži. Učestalost i posljedice cyber napada rastu iz godine u godinu. Prema istraživanjima EY, postoji svijest o  neodgovornom korištenju službenih prijenosnih računala, tableta i pametnih telefona kod zaposlenika. Prijetnje po organizaciju najčešće dolaze od zaraženih uređaja zaposlenika. 59% organizacija iskusilo je financijski ili drugi ozbiljni incident u posljednjih 12 mjeseci.  Prijetnje po organizaciju najčešće dolaze od zaraženih uređaja zaposlenika.

Za više informacija kliknite ovdje.

 

 

 

Mogu li A1 Net Protect opciju koristiti kao zaštitu na mom mobilnom uređaju?

A1 Net Protect  pruža zaštitu od zlonamjernih web stranica dok surfate na A1 mreži. S obzirom da želimo svim našim korisnicima omogućiti najbolju zaštitu, A1 Net Protect radi na svim operativnim sustavima i uređajima.

 


 

Je li i uređaj koji je povezan s mojim telefonom preko pristupne točke (Hotspot) također zaštićen?

Nakon što je A1 Net Protect aktiviran na određenom broju, zaštićeni su i svi uređaji povezani sa njim. Npr. Laptop spojen na internet putem Hotspota koji  se emitira putem uređaja koji je zaštićen A1 Net Protect opcijom jednako je zaštićen kao i mobilni uređaj.
 

 

Jesam li zaštićen i kada sam u roamingu?

Uređaj je zaštićen bez obzira jeste li u inozemstvu ili u zemlji.

 

 

Dodao sam web stranicu na listu dozvoljenih / zabranjenih lokacija, ali A1 Net Protect nije ju odblokirao / blokirao?

Potrebno je oko 15 minuta nakon unosa stranice na listu dozvoljenih / zabranjenih lokacija kako bi ju A1 Net Protect omogućio / zabranio.

 

 

Jesam li zaštićen kada koristim javne bežične mreže?

A1 Net Protect opcija štiti vas samo u vremenu u kojem koristite A1 mobilnu mrežu. Za vrijeme korištenja javnih mreža, nećemo vas moći štititi jer A1 Net Protect omogućuje zaštitu filtriranjem prometa, a to ne može raditi na vanjskoj mreži.

 

 

 

Blokiran mi je pristup web stranici za koju znam da je sigurna. Kako da joj pristupim?

Ukoliko želite pristupiti web stranici koja je blokirana od strane A1 Net Protect opcije, kliknite na opciju „Otvori web stranicu unatoč upozorenju“.

 

 

Ukoliko koristim opciju A1 Net Protect, jesu li zaštićeni svi uređaji kojima se putem A1 mobilne mreže spajam na internet?

A1 Net Protect štiti mrežu na točno određenom mobilnom broju. Ukoliko na navedenom broju kreirate pristupnu točku, uređaj koji se na taj način spaja bit će jednako zaštićen kao i glavni uređaj.


Međutim, ukoliko se spajate na fiksnu A1 mrežu (ili bilo koju vanjsku), tada nećete biti zaštićeni. Za zaštitu vaše fiksne A1 mreže nudimo vam rješenje Cloud Firewalla.

 

 

 

Trebam li instalirati dodatne aplikacije na uređaj kako bih koristio opciju A1 Net Protect?

Ne. Ne trebate instalirati aplikacije, niti bilo što konfigurirati na uređaju kako biste koristili A1 Net Protect opciju. Opcija je vas počinje aktivno štititi par minuta nakon aktivacije i radi na mrežnom nivou.

 

 

Gdje mogu podešavati postavke?

Postavke možete podesiti prijavite li se na Moj A1 portal na kojem odabirete opciju A1 Net Protect koja će vas preusmjeriti na poseban portal za konfiguraciju.

 

 

Kako mogu deaktivirati opciju?

Deaktivaciju opcije na pojedinim brojevima možete odraditi putem Moj A1 portala ili kontaktirate li A1 službu za korisnike ili svog prodajnog predstavnika.

 

 

Jesam li u potpunosti zaštićen koristeći A1 Net Protect?

Usluga A1 Net Protect vas štiti, ali s obzirom na to kako su prijetnje i napadi u današnje vrijeme sve sofisticiraniji, nije moguće osigurati 100 % sigurnost od napada.